Björn Skifs är en av de artister som ”alltid” funnits i mitt liv och det har blivit några olika konserter med honom under årets lopp. Första gången jag såg honom live borde varit under Badrockstiden. Så det har varit allt från stora maffiga utomhuskonserter till elegant show på Cirkus, och nu är han här i det lite mindre och enklare formatet på Göta Lejon. En intim konsert. Känns nästan som man är hemma hos Björn och han jammar med sina musikkompisar. Tanken var att det bara skulle vara några måndagar under hösten med lite olika program varje kväll, men biljetterna sålde slut med rasande fart så nu har han konserter lite nu och då under hela våren 2016 också.

Scenografin är stora trädlårar så väldigt enkel. Med sig har han förstås sina favoritmusiker som han spelat ihop med de senaste åren. Men han har med sig en hemlig gästartist som byts ut like olika kvällar, men dessutom dyker det varje kväll upp en gästartist som är hemlig gör Björn Skifs. Den personen kommer bara en kväll och sen är det någon annan, allt för att det ska vara en överraskning för Björn. Den här kvällen var överraskningsgästen skådespelaren Per Lövsveden som föreställde en polis som undrade över en felparkerad bil. Blev kanske lite för långdraget för att vara riktigt roligt för min smak. Desto trevligare tyckte jag det var att kvällens hemliga gästartist var Peter Lundblad. En kille som körat med Björn när han varit med i schlagerfestivalfinalen i Paris och Dublin. Från den tiden fick vi höra lite minnen. Självklart sjöng Peter sin stora hit Ta mig till havet, men även en annan av mina favoriter, ”Jag tänker på dem ibland”.

Den här konserten ska ju vara olika varje kväll och därför får man önska låtar och sedan väljer Pernilla Skifs ut vilken som är kvällens önskelåt. Ikväll blev det ”Lets kiss”. Sen har Björn även en frågestund där man får fråga precis vad man vill. Kul inslag där Björn får visa sin komiska talang för han fick alltid till en rolig tvist på svaren.

Men självklart är det en massa sång och härliga hits med Björn. Under årens lopp har han gjort många olika versioner på sin Hooked on Feeling och alla har varit lika bra. Ikväll blev den en a’capella med musikerna som var helt suverän. Självklart så fick vi ju också höra Michelangelo, en av de bästa låtar som någonsin varit med i Melodifestivalen men som han inte vann med. Men alltid en av dem som verkligen drar igång publiken.

Gillar man Björn Skifs ska man verkligen se till att få tag i en biljett till en av konsertern. Det här är något av det bästa jag har sett honom göra just för att det är så avskalat. Själv ska jag se den här igen den 12 januari 2016. Blir intressant att se vilka gästartister som dyker upp då! Får se till att skicka in en låtönskan också!Björn 2Björn 3Björn 1