Så var det dags för en resa till Amerikat igen! Björn och Bennys fantastiska musikal tål att se flera gånger. Musiken och texterna är så fantastiska underbara. Vi hade turen att få köpa biljetter med 30% rabatt via Teaterlistan och som det ser ut nu så har de rabatterade biljetter alla onsdagar och torsdagar hela november. Så har ni inte sett den så är det ett tips att ansluta sig till Teaterlistan. Tyvärr märks det att man inte säljer så många biljetter den här omgången med Kristina på Cirkus och jag tror ju att det har att göra med att det inte är några stora namn som är med och spelar i den. Den här kvällen var det nog i stort sett slutsålt på parketten men stora delar av sidoläktaren var täckta med gardiner och på mitt sektionen var det många tomma stolar från rad 10 och uppåt. Det hade det nog inte varit om man hade haft några mer kända personer i huvudrollerna. För hur bra Kristina än är som musikal så med den konkurrens som finns så måste man ha något affischnamn med för att sälja riktigt bra.

Huvudrollsinnehavarna bidrar ju till totalupplevelsen även om här är både musik och text så stark att det väger upp mycket. Men det är trist att behöva läsa textning när Maria Ylipää sjunger för hon har problem med svenska uttalet. Vissa ord hör man tydligt men annat går inte och höra. Skulle man inte ha hört låtarna förr skulle det vara helt hopplöst. Då är det ännu mer irriterande att man har valt att inte rättstava ord. Sig, dig mig etc stavar man som sej, dej och mej. Det är inte ok!

Men trots dessa brister så blir man ändå helt förtrollade av musikalen. Det är nästan 2 timmar till paus och så långt känns det inte Totalt är den 3.50-4 timmar och då har ju en annan musikal slutat för länge sedan. Story är ju jättestark och högaktuell.

Har man inte sett Kristina någon gång ska man absolut gå och se den. Efter den 3 januari 2016 lär det dröja innan den sätts upp på någon scen igen, om den någonsin sätts upp igen. Verkar inte som Björn och Benny har något intresse av att göra den igen. Men man ska aldrig säga aldrig. Men vill man uppleva den här fantastiska musikalen på scen så är det ju dumt att chansa.

Själv skulle jag gärna gå igen, men gärna då och sen någon annan i huvudrollerna.