För 28de året bjuder nu Stjärnklart på konsert till jul, men till skillnad från alla andra artistgalor som dyker upp i november och december så är det här inte någon julshow, även om två jullåtar smög sig in i år, Joni Mitchells River framförd av Petra Marklund och Då gör vi änglar med Martin Stenmarck. I övrigt så är det den mest proffisga showen som erbjuds. Årets arister är som jag redan nämnt Petra Marklund, Martin Stenmarck, Magnus Carlsson (Weeping Willows), Charlotte Perrelli och Helen Sjöholm,  storband lett av Anders Berglund och några duktiga dansare och körsångerskor. Roine Söderlund har varit med och koreograferat och då blir det ju bara bra dans. Showen lyfts även fram av bra bakgrundsbilder som förstärker låtarna. P1050342

Stjärnklarts styrka är blandingen på artister och blandingen på reportoaren. Man låter artisterna sjunga några av sina hitlåtar, men i övrigt bjuds det pP1050344å duetter och låtar som de normal sett inte sjunger.

I inledningen av första akten fick vi höra Anders Berglund sjunga en översättning på ”What does the fox say?” men här var det en presentation av artisterna och vad de och storbandet sägeP1050348r. Andra akten inleddes av ett DJande a la Avicci eller Swedish House Maffia men här var det aristernas låtar som mixades. En stor del av första akten tillägnades musikalvärlden, vilket alltid är trevligt. Mest minnesvärda numret där var Martin Stenmarcks och Magnus Carlssons tolkning av det berömda drejnumret ur Ghost. Till sin hjälp hade de Yvette från publiken som fick göra Demi Moores roll. Andra akten var mer en blandning av olika hittar som tex Septembers Mikrofonkåt och Händerna i taket, och covers på välkända låtar. Min klara favorit i den akten var även här Martin Stenmarck och Magnus Carlsson som gjorde låt nr 15 från den legendariska konseren på Ullevi den 8 juni 1985, ja Dancing in the Dark alltså. Suverän tolkning av Bruce. Ser gärna Martin göra mer Springsteen på scen. För övrigt var det väldigt roligt att se Martin på scen igen. Var ett bra tag sedan. Han visade verkligen vilken fantastisk entertainer han är. Hans pudelrockmedley var också helt fantastiskt.

Helen Sjöholms underbara röst förgyllde också förstås som i Gabriellas sång, P1050343men även en väldigt vacker Fix it (tror jag den heter) som hon sjöng med Magnus Carlsson. Underbar vacker dans i den ockås, lite inspirerad från So you think you can dance där den är ett av de bästa dansnummer jag sett. Helen visade också prov på sin komiska ådra när hon i andra akten desperat försökte hitta ”sin” man. Det tog 3 försök innan hon hittade rätt.

Stjärnklar får aristerna att göra sådant man normalt inte ser dem, och i år var det nog Helen som fick göra mest sånt man inte är van att se henne göra. Det är inte ofta man ser henne brista ut i disco och dansa loss. Men även det klarar hon med bravur.

Charlotte Perrelli bjöd på bl a några nummer från Evita, Alicia Keys Girls on fire och Hero.P1050353

Det man har med sig mest när man går från Stjärnklart är hur kul artisterna verkar ha när de jobbar tillsammans och gör annat än det de normalt brukar göra.  Enda nackdelen med Stjärnklart är priset. Det kostar en hel del att gå, men det är en väldigt proffisg show och man får dryga 3 timmar excl paus med några av våra mest mångafacetterade artister.P1050349P1050350P1050356