Första gången jag var på Börsen var 1989 när jag såg Björn Skifs i hans enmansshow Öman&Palm, en rätt avskalad show där Björn var helt ensam på scenen med förinspelad musik och duettpartners. Nu när han återvänder till Börsen 33 år senare så är det med körtjejer och sitt vanliga band och blås under ledning av kapellmästare Hans Gardemar. Snygga arrangemang och riktigt tryck i låtarna. Björns Skifs behöver ingen närmare presentation för med sina nyss fyllda 75 år är han en artist som alltid har funnits för många och bidragit med odödliga hits som bland annat Michelangelo, Härligt härligt men farligt farligt, Håll mitt hjärta, Det blir alltid värre framåt natten och självklart Billboard ettan Hooked on a feeling. Låtar som generation efter generation älskar och kan sjunga med i. Och ikväll fick vi dem alla och en hel del andra.

Det är en show där Björn botaniserar i hela sin katalog både musikaliskt och komiskt. Snygg ljussättning, läckert, maffigt och musikaliskt fulländat när Björn och orkestern öser på för fullt i t ex Michelangelo. Sen blir det charmigt och avskalat när hela orkestern och kören spelar gitarr i Härligt Härligt. Otroligt finstämt i Håll mitt hjärta och When You tell the world your mine, det sista i duett med Dea Norberg. Stunder när man bara håller andan och njuter. Mellan låtarna visar han sin komiska sida, den gamla sportbilen körs fram ur garaget, han funderar på det där med glömskan (där nog många skrattar igenkännande) och så bjuder han och bandet på den underbara och roliga Om du väljer mig. Ett nummer som jag har älskat sen första gången jag hörde det. Så underbart!

Lite lägre tempo i showen än tidigare shower och konserter men det är väl avvägt och balanserat mellan lite lugnare och uptempo och i slutet är det fullt ös och då kan ingen ana att Björn har passerat 75 år. Hela showen genomsyras av proffsighet och genuin spelglädje.

Avslutningslåten är en hyllning till musiken som den första och sista kärleken, en perfekt avslutning på en fantastisk show där man för fullt fått njuta av mannen med rösten, känslan och låtarna! En svensk artistlegend!

Showen är i skrivande stund nästan helt utsåld och spelas bara till den 19 november. så vill du få en möjlighet att uppleva Björns Skifs boka biljett bums.

Sista bild Björn och Bea i When you tell the world your mine @matsbäcker