Konserten inleds med att hela bandet presenteras med ett fotografi från barndomen och namnen som stavas av ett av Martins barn på samma sätt som det gjordes i Fem Myror är fler än Fyra Elefanter, så antagligen var Magnus, Brasse och Eva hans första stora hjältar. Första låten ut är en omarrangerade och rockigare ”Las Vegas” än den han tävlade med i Eurovision 2005. Det är Martins rockigare sida som är den som får mest utrymme i den här konserten där han blandar sina egna hits med hits från sina hjältar, och mitt i allt så blir det ett par jullåtar också. Kan det möjligen har varit jullåtarna som sen under natten lockade fram snöfallet över Östergötland?

Först ut av hjältarna är Alphaville och deras ”Forever Young”. Sen följer Peter Le March och ”Little Willie John”. Och vi får höra att det är den som sen inspirerade till hans egna ”7Milakliv” som kommer lite oväntat tidigt under kvällen. Men inte lika oväntat som att hans nya hjälte är den unga Billie Eilish och hennes låt ”Bad Guy” som han hörde dottern Ida spela och som han föll pladask för. Hans version av ”Bad Guy” är suveränt bra och han gör den verkligen till sin. Som en hyllning till alla sina hjältar och hitsen han gillar har han gjort en ny låt ”Jag kan inte glömma” som släpps den 10 november. Lite kul att få höra den dagen innan den släpptes. En bra poplåt a´la Martin Stenmarck där han bland annat sjunger om ”Born To Run”. Och självklart så är Bruce Springsteen en av hans hjältar direkt efter den nya låten så blir det ”Born To Run”. En av hans största idoler är Elvis och för många år sen sjöng han mycket Elvis och jag har längtat efter att få höra honom sjunga Elvis igen för han gör det så bra och Martin kan verkligen sjunga”Suspicious Minds”. Publiken älskar det! Han hade verkligen kunnat få sjunga fler Elvislåtar än de han gjorde under kvällen. En kväll där han har sjungit låtarna på sitt sätt och att han avslutar med ”My Way” faller sig helt naturligt.

Martin backas upp duktiga musiker och snygg ljussättning och fint bildspel i bakgrunden. Mellan låtarna bjuds det på små anekdoter och minnen och kvällen blir lite extra personlig eftersom några i bandet har nära och kära i publiken.

Hits och Hjältarna spelas på några ställen runt om i Sverige och avslutats i Stockholm på Rival den 11 januari 2020.