I år fyllde jag 50 år och jag har firat hela året! Firandet tjuvstartade lite i New York när jag såg Hello Dolly med ingen mindre än Bette Midler i huvudrollen. Dyraste biljetten jag någonsin köpt men så värd den. Och dessutom så fick jag ju en bonus eftersom Bruce Springsteen var i publiken och jag såg till att ta vara på en ”once in a lifetime” upplevelsen. Jag pratade med honom! Går det att toppa som upplevelse? Födelsedagen firade jag med Peter Jöbacks premiärkväll på 30års firandet av Phantom of the Opera. Men det blev även lite mer musikal i New York som en fantastisk Once on this Island med underbara Lea Salonga och Norm Lewis. Lite mer musikaler där och massa goda frukostar! Mitt firande har sen fortsatt under hela året och min lilla fest på fantastiska Sund Nergården kommer jag aldrig glömma. Bästa värdparet med Johan och Niklas! Och Niklas sångpresent efter den supergoda middagen var magisk. Sund Nergården är en sådan pärla och sommarkonserten där får man inte missa. Lika underbar i år och ser redan fram emot 8 augusti 2019 då det blir Från Broadway till Duvemåla där. En musikalkonsert som jag såg två gånger under 2018. Underbart koncept och så bra artister med. Inget musikalår utan Londonbesök. Lyckades pricka in det samtidigt som en underbar vän var där så vi såg Everyone talks about Jamie tillsammans. En varm och rolig ny musikal som man inte ska missa om man är i London. Såg även Chess där med Michael Ball. Superläcker scen och ljus och Michael var fantastisk, men i övrigt lite svag ensemble. Lite besviken på den. Men musiken är ju fantastisk i den så det var ändå värt det, särskilt som jag köpte biljett billigt. Året började med Peter Jöback och fortsatte sedan även på hösten med hans egen nya show Med hjärtat som insats. Supersnygg show med helt fantastiska nya låtar.  Många härliga och hjärtliga skratt har det också blivit under året. Something Rotten var helgalen och Pernilla Wahlgrens 50-årsfirande Kort, Glad och Tacksam var en skrattfest. Men det är inte bara jag som firat i år, var ju på Orups 60årsfirande i Globen. Så får väl fundera på det till jag fyller 60. Men annars firar jag gärna på Sund Nergården igen bara Niklas och Johan är kvar! Personligt rekord i teater och kultur har det blivit med 93 olika evenemang och lägger man på musikalfilmer och lite mindre grejer så är jag nästan uppe i 100. Och då har jag också hunnit göra en runstreak på 190 dagar och sprungit mer än 100 mil. Var det någon som sa 50årskris? Nej bara firande och njuta och ta vara på livet. Får ju inte heller glömma att jag börjat skriva för Broadwayworld.com också. Någon måste ju bevaka vad som händer i Stockholm och andra delar i Sverige så hela världen får veta allt bra vi har.

Det här ju till att man ska göra en årslista så här kommer min (finns säkert mer att ta upp men det här kom jag på just nu):

 • Blev mest starstrucked av – Bruce Springsteen, vem annars?
 • Person jag sett flest gånger live – Peter Jöback (i år igen)
 • Årets bästa nya musikal – Så som i Himmelen
 • Bästa musikal baserad på en svensk film – Så som i Himmelen
 • Bästa musikal baserad på en utländsk film – Ghost
 • Årets dansmusikal – On the town
 • Största musikalupplevelsen – Hello Dolly med Bette Midler
 • Årets ”amatör/mindre musikal” – Spring Awakening
 • Årets nya musikalstjärna – Tuva B Larsen (Så som i Himmelen)
 • Årets elakaste i en musikal – Christofer Wollter (Så som i Himmelen)
 • Årets inhoppare – Kristin Lidström, som Gabriella i Så som i Himmelen
 • Årets kvinnomusikal – 9 to 5
 • Årets bästa födelsedagslåt – Bui Doi, Niklas Asknergård
 • Förställning jag sett flest gånger – Med hjärtat som insats
 • Bästa på parkteatern – Vegas i Vitan
 • Bästa dans Solo – Fredrik ”Benke” Rydman i Våroffer
 • Årets citat: ”Jag ska alltid gå på premiärer för då får man se det live”; mitt 5åriga sällskap efter att vi sett Djungelboken och hon hade fullt upp med att hinna se det som hände på scenen och på storbildskärmarna och notera vad som inte kom med på filmen….
 • Galnast och roligast – Kort, Glad och Tacksam, Pernilla Wahlgren och co
 • Roligaste familjemusikalen – Djungelboken
 • Årets grupp – GES
 • Mellansnack som berört mest – Sarah Dawn Finer på Winter City Tour (vi håller det kvar i släkten, förra året Erik Bibb)
 • Årets mest förtvivlade – Anders Ekborg i Så som i Himmelen
 • Somrigaste scenen – Sund Nergården (i år igen, måste bara upplevas)
 • Årets arenakonsert – Orup 60 år
 • Årets Coverband – Peter, Bruno och Matilda (i år igen för Peter och Bruna, de är bara så underbara och väljer bästa låtarna)
 • Nostalgitripp – Noice
 • Årets krogshow – Med Hjärtat som insats, Peter Jöback
 • Juligast – Sagan om Karl Bertil Jonsson julafton
 • Mest porträttlik – Anton Lundqvist som Karl Bertil
 • Julrysning – O helga natt – Kjetil Støa
 • Feelgood – Everyone talks about Jamie
 • Färggladast – On the town
 • Årets enmanspjäs – Nationalsången, Teatern under bron
 • Årets teaterprestation – Nathaniel Parker i An Ideal Husband
 • Årets välgörenhet – Vid din sida
 • Årets djur – Shere Kahn, Jakob Stadell, i Djungelboken
 • Årets producent – Victoria Tocca