Ofta är det många konserter man vill se i december och när Sarah Dawn Finer efter en lång tids sjukdom äntligen annonserade att hon skulle ha en ny Vinterkonsert så bokade vi biljetter direkt till den 17 december. Men strax annonserades det att Helen Sjöholm och Anna Stadling också skulle ha Vinterkonsert den 17 december och bara den 17 december. Tycker nog att dessa tjejer får samköra sig lite bättre nästa år! Men som tur var finns det snälla och hjälpsamma personer på Göta Lejon som gick med på att vi fick byta biljetter till den 18 december så vi slapp missa en av konserterna. Hade ju varit svårt att välja då de är mina favoriter. Även om det är ett lyxproblem att ha två konserter som man redan på förhand vet kommer bli superbra att välja på.

Men som sagt, vi kunde byta så ikväll var det dags att se och lyssna på Sarah Dawn Finer i hennes Winter City Tourkonsert. Även Sarah har valt att kalla det för Vinterkonsert istället för julkonsert. Överlag är det dock olika jullåtar vi får höra under kvällen, hennes personliga favoriter av jullåtar får hennes rötter i USA och England. Låtar som också nu är mina jul/vinterfavoriter efter att ha blivit bekant med dem mycket tack vare Sarahs två fantastiska vinter/julskivor. Underbara låtar som ”Maybe this Christmas”, ”In the Bleak Midvinter” och ”Sometime it Snows in April. För Sarah är inte den här tiden bara julglädje utan även ett visst vemod vilket kommer fram t ex i ”Från November till April” och ”Kanske nästa år”. Hon gör en fantastisk version av ”Vintersaga” som en hyllning till några av våra stora artister som Jerry Williams, Lill-Babs och Richard Wolf som gått bort. Det pendlar mellan glädje och vemod under kvällen på ett bra och varmt sätt.

Sarah har med sig fantastiska musiker och hon spelar själv gitarr och elgitarr under flera sånger.

Hon har inte bara varit bort från scenerna för att hon var sjuk utan också för att hon har fått en dotter under samma tid. Det märks att dottern Annie är Sarahs mittpunkt nu. Har nog aldrig hört ett mellanprat som är så personligt som Sarahs. Foglossningar, liggamning, hur det gick till när hon träffade sin bästis Albin som nu är gudfar till Annie och annat avhandlas på ett så personligt sätt så det känns som man sitter hemma hos Sarah. Som en hyllning till Annie avslutas konserten med ”Tomorrow” från musikalen Annie, som sen övergick i ”What a wonderful world”. Vemodet övergick i framtidshopp och en hyllning till vår värld och det bär vi med oss ut från den här helt underbara konserten.