Helen Sjöholm och Anna Stadling är barndomskamrater och har gjort många konserter tillsammans, men nu är det första gången på 20 år som det gör en turné tillsammans. En turné som de kallar för Sånger i Vintermörkret så det är inte någon renodlad julkonsert men de flesta låtarna under kvällen har en koppling till vintern. Men som tur är har de inte bara valt vinterlåtar för Helen sjunger både Björn och Bennys fina ”Bortom Sol och Måne” från Hjälp sökes och ”Gabriellas sång” som utan tvekan är kvällens absoluta höjdpunkt. Ingen kan sjunga den som Helen, även om Kristin Lidström gör den fantastiskt bra i musikalversionen av ”Så som i Himmelen”. Helen får alltid till en extra dimension i den så mycket känsla och hon lägger hela sin själ i den när hon sjunger. Jag får gåshud varje gång jag hör henne sjunga den live. Under kvällen blir det också några riktigt stämningshöjande jullåtar som ”Gläns över sjö och strand”, ”Jul jul Strålande jul”, ”Maybe this Christmas” och ”In the Bleak Midvinter”.  Men det var en hel del låtar som jag inte hade hört förut. Överlag gick låtarna i ett rätt lugnt tempo vilket är rätt skönt mitt i julstress och årbokslutstress på jobbet. En stund att komma ner och landa.

Helen och Anna har ett trevligt och lite småroligt mellanprat mellan låtarna, där Helen bland annat minns hur fantastiskt det var att få sjunga med Kjell Lönnå för första gången.

Helen och Annas röster passar väldigt bra tillsammans. Deras underbara röster och lugnet under konserten är lite som en stunds massage för själen. Man smeks behagligt av Helens stämma, slappnar av och bara njuter av stunden. Precis som med en massage är det så där härligt njutningsfullt och man släpper alla tankar på allt annat och är bara här och nu. En avkopplande välsjungen konsert helt enkelt.