En av mina favoritpoddar är Wahlgren och Wistam. Har lyssnat på dem under många promenader och löpturer. Gillar dem för de bjuder så mycket på sig själva och ett som är säkert är att det alltid blir skratt när man lyssnar på dem. Varje söndag i ungefär 4 år har det funnits ett nytt avsnitt att lyssna på och nu när avsnitt 200 skulle spelas in var det dags för livepodd med hemliga gästartister. Funderade ett tag på om jag skulle skaffa biljett eller inte eftersom jag har så mycket annat inbokat i december. Men kvällen innan fick jag en känsla av att en av mina favorit Peter Jöback kunde vara en av de hemliga gästerna. Frågade en kompis ”kan man drömma om att Peter kommer” och svaret var ”Dröm sött”. Man ska ju försöka förverkliga sina drömmar så jag köpte en biljett för även om han nu inte skulle vara med så visste jag ju att det skulle bli en kul kväll.

Och det blev verkligen en kul kväll! Pernilla och Sofia hälsade välkomna iklädda röda korta sidenrockar och under skymtade kattklänningarna som Agneta och Frida hade på sig för många år sen. Rockarna åkte av och Sofia fick äntligen vara Frida istället för Benny som hon alltid fick vara i skolan och det blev Dancing Queen och stämningen var på topp direkt. Sen hade Pernilla en överraskning till Sofia, Sofias första pojkvän kom in på scenen! Undrar om någon gick på den? Själv såg jag direkt att det vara Daniel Mitsogiannis vilket gjorde jag misstänkte att Andreas Lundstedt lär nog också dyka upp senare under kvällen eftersom de två är ett par.

Både Pernilla och Sofia har varit programledare i populära barnprogram så Soffipropp och Nillakläderna åkte på och det hade ju inte varit komplett om inte Nicke varit med. Så visst kom Niklas Wahlgren in sjöng ”Tjabba Tjena Hallå! med Pernilla.

Det är väl ingen som har missat att Sofia har varit gift med Orup? Och ett av de roligare inslagen både från Podden och Wahlgrens Värld är ju när Sofia med stort mod sjunger ”Och min mor sa till mig” och Pernilla vrider sig av skratt på golvet. Men det hindrar inte Sofia för att ta ton igen. Till sin hjälp tar hon in, inte Orup utan Oscar Zia och publiken jublar förstås. Det är ju det här som är så härligt med dem. Även om inte Sofia sjunger lika bra så Pernilla så bjuder hon på det med liv och lust. Både Pernilla och Sofia vill adoptera Oscar och de hade en liten tävling om honom och Sofia gick segrande ur striden.

Pernilla bjuder på att hon har problem med att träffa killar och att tinder inte är något för henne och att hon har svårt att släppa tankarna på en kille som hon var tillsammans med för många år sen. Och så visas en bild på Oscar Jöback och in kommer Peter Jöback! Ja drömmar slår in ibland. Och så börjar han sjunga sin ”Han är med mig nu” som blir en underbar rolig och kärleksfull duett mellan dem. Pernilla och Peter har känt varandra hur många år som helst och det lyste verkligen om dem när de sjöng tillsammans, två kompisar som släpper loss och bara har kul. Låten gick sen över till ett mysigt litet samtal där Peter likt Aladdin fick sitta på mattan.

Men det vore ju för tråkigt om Pernilla skulle behöva gå hem själv så Sofia ordnade ett litet ”vem tar vem” med tre killar från publiken och det slutade med att Pernilla och killen gifte sig! Och ”bröllopsvalsen” blev till discotoner med Andreas Lundstedt.

Mycket kan ju upplevas som glitter och glamour i deras liv, men precis som alla är de i grunden vanliga människor och Pernilla sjöng sin fina låt till sonen Theo om att vara varannveckoförälder.

Förutom alla härliga gästartister blev det anekdoter och prat som det är i podden. Lite referenser till familjemedlemmar som satt i publiken. Visst var det planerat vad som skulle hända men som vanligt med de här två kvinnorna så blir ju inte allt som de har tänkt sig men de är ju så rutinerade och det hör ju till så det blev bara ännu bättre än om allt varit helt perfekt.

Allt avslutades med att alla gäster kom in och sjöng ”Shout up and dance!.

Det blev verkligen en kul och härlig kväll där Pernilla och Sofia generöst bjöd på sig själva och det ska bli så kul att lyssna på det i podden också!

Missa inte att lyssna på avsnitt 200!