I flera år har det varit en tradition att gå på Anders Ekborgs julkonsert ”En Stilla Jul” men så förra året sa han att han skulle ha uppehåll i år för han hade ett hemligt projekt på gång. Vi gissade ju rätt snart att det var ”Så som i himmelen” vilket vi fick rätt på och det har han ju ägnat hela hösten åt. En helt fantastisk musikal som varmt rekommenderas. Men hans julkonserter är ju underbara så jag blev väldigt glad när jag såg att han skulle vara med på Frälsningsarméns julkonsert. Först var det utsålt men så lyckades vi boka biljetter igår kväll. Skam den som ger sig. Eftersom det är fri placering i Eric Ericsonhallen var vi där drygt en timme innan konsertstart och fick plats på rad 1 efter en halvtimmes köande ungefär. Och det var väl värt att köa för!

Swedish Central Band (blåsorkester) inledde med ett julmedley. Sen hälsades vi välkomna av Clive Adams. Förutom Anders var även Tua Dominque gästartist tillsammans med sitt kompband bestående av Anders Ellman, Marcus Möller och Jonas Dominique. De bjöd på flera härliga julsånger ”The Christmas Song”, ”Let it snow”, ”Have yourself a merry little Christmas” och ” A child is born”. Alla i härliga jazziga arrangemang. För alla musikalälskare så är det säkert flera som såg Tua som Christine i Fantomen på operan när den gick på Oscars.

Anders och Tua sjöng ”Time to say Goodbye” tillsammans och det var vackert och stämningsfullt. Deras röster passade bra ihop. Anders första sång var ”You Raise me up” och sen under kvällen fick vi också höra den underbara ”Gabriellas sång” och är det julkonsert så är ju ”O helga natt” ett måste. Anders tog i ordentligt och det blev så mäktigt i Eric Ericsonhallen. Riktig härlig julstämning. Så kul att få lite Anderssång så här inledningsvis av december. Förr om året har han ofta varit den sista julkonserten, men i år fick han inleda. Och det gjorde han verkligen med bravur!

Adolf Fredriks musikklasser är ju helt underbara. Det är något alldeles särskilt med barnkörer som sjunger julsånger. Och de här barnen kan ju verkligen sjunga. Det är säkert flera av dem som man kommer att få höra igen när de blir äldre. Deras första omgång var Luciainspirerat med ”Lucia”, ” Stjärngossarnas visa” och ”Julbocken”. I andra akten sjöng de ”Vinternatt på Trollberget”, ”Det finns ingenting i världen” och ”Dra vanten på”. Så mysigt och stämningsfullt.

Även Swedish Central Band spelade några flera julmedleyn.

En kväll med mycket härlig julstämning och underbara röster. Men även ett budskap om att julen är en tid då vi ska hjälpa varandra. Det finns så många som behöver hjälp med mat och julklappar till julen av olika anledningar. Så ge ett bidrag till Frälsningsarméns julhjälp istället för den där Latten eller något annat och sprid julgläden. Swisha till 900 48 05 märk ”Jul”.

Fint att vandra från Skeppsholmen till city med de härliga julsångerna i öronen och njuta av den fina julbelysningen.