Efter ett intensivt budgetarbete behövde jag byta ut excelbladen och alla siffror mot något annat så det var perfekt att jag fått en inbjudan till premiären på FEMALES! REMAKES! på Teaterverket. Tror inte jag har varit på Teaterverket tidigare så det var kul att se en ny liten teaterlokal. En källarlokal på Västmannagatan 54 med en liten bar och en intim teatersalong.

FEMALES!REMAKES! handlar om 3 tjejer Max (Erika Dittmer), Chris (Kristin Hellberg) och Robin (Lovisa Forsell) och Grannis (Tobias Johansson). Tjejerna har bott ihop i London och återförenas nu en kväll med lite förfest innan de ska gå ut. Grannen råkar komma förbi för att låna socker men blir kvar och spelar pianot. Man har valt ut ett antal låtar från musikaler som normalt sett sjungs av män och lagt in dem i handlingen i den här musikalen, och nu framförs av de här tre tjejerna. I och med att de hamnar i en ny berättelse får texten en annan betydelse, men bara det att de sjungs av en tjej gör att man tolkar texten på ett helt annat sätt. Riktigt spännande och intressant. Först ut är Kristin Hellberg som sätter ribban riktigt högt med en fin tolkning av en av mina favoritlåtar, ”This is the moment” från Jekyll and Hyde. Sen rullar det på med t ex Lovisa Forsell med en känslosam och stark ”I am what I am” ur La Cage aux folles. Erika Dittmer plockar fram sin komiska talang i bland annat ”Grease Lightning” (Grease) tillsammans med de andra tjejerna. Vi får också höra bland annat ”Bring him home” (Les Miserables), ”I got life” (Hair), ”Saturday Night Fever”,  ”Anthem” (Chess) och ”Where I want to be” (Chess).

Jag gillade själva konceptet med tjejer som sjunger låtar som killar normalt sjunger och ger dem en ny innebörd. Tre duktiga musikalartister som kompletterar varandra bra i röster och karaktärer. Föreställningen var ca 40-45 minuter vilket var perfekt som en liten kortmusikal en fredagskväll efter jobbet. En musikal AW helt enkelt. Skulle också passa väldigt bra på Soppteatern.

Den spelas bara imorgon (kl 15 och 19) så varför inte passa på att pausa i julmarknadskommersen och tanka lite musikal och få energi så ni orkar med adventsfirandet och julstöket.