Efter den här kvällen är det dags att ändra stavningen på Ericsson Globe till Eriksson Globe för ikväll ägde Orup Globen och bars fram av publiken kärlek ton för ton. Över 12 000 hade slutit upp för att fira Orup när han bjöd in till sitt 60års kalas. För som han själv sa så kunde han inte tänka sig någon annanstans att fira sin födelsedag på. Han förvarnade om att det skulle bli en lång konsert och att han bara skulle spela låtar som han själv ville sjunga. Första låten var ”Är du redo?” och publiken visade verkligen att vi var redo för att fira Orup. Flera gånger under kvällen bröt det ut spontan ”Ja må du leva” sång så fort det blev minsta lilla paus från scenen.

Under den mer än 3 timmar långa konserten spelades 35 låtar från alla olika perioder från Orups artist liv och den ena gästartisten efter den andra kom in. Först ut var Intermezzo som han hade hitten ”Kom och ta mej” med. Linnea Henriksson kom in och hon och Orup gjorde duett av ”Lyckligare nu”. Tillsammans med Johan Kinde sjöng han en Sintra låt ”I could have told you”. Duett blev det också med Kayo och ”Om natten”. Ubangi spelade han med i början på 80-talet och de hade en landsplåga med den lite udda ”The little cat and the dirty dog” och vad vore den ultimata Orup konserten utan den? Cia Berg och resten av Ubangi var på plats och publiken jamade och skällde med för fullt. Stort jubel när en snutt från Melodifestivalen spelas upp på bakgrundskärmarna och Anders Glenmark kommer in på scenen och det är dags för ”Upp över mina öron”. Låten som de kom tvåa med i melodifestivalen 1989 efter Tommy Nilsson och ”En dag”. Inte blev jublet mindre när Lena Philipsson äntrar scenen och sätter sig vid pianot och de tillsammans sjunger ”På gatan där jag bor”. Och självklart sjöng de också ”Det gör ont” men in demoversionen som är lite mer tillbakahållen och sorgsen än den slutliga versionen som hon vann melodifestivalen med. En härlig ”Min mor sa till mig”gjorde de också tillsammans. Sista gästartisterna var självklart GES och låtarna ”Hon är min”, ”En djävul på kärlek” och ”När vi gräver guld i USA”. Vilket tryck det var i de låtarna! 

Men självklart sjöng han många låtar själv med sitt stora band från Viva la pop-showen. Bland annat en finstämd ”Din arm omkring min hals”, ”Cigarettminut”, ”Jag kommer över dig” och självklart de riktigt stora låtarna som ”Jag blir hellre jagad av vargar”, ”MB”, ”Magaluf”, ”Där står pojkarna på rad”, ”Regn hos mig”, ”Stockholm” och allt avslutades med ”Från Djursholm till Danvikstull”. En väldigt berörd och tagen Orup tackade för sig. En kväll som varken han eller någon annan som var på plats kommer att glömma. Vilken ära att få vara med och fira och hylla Orup på det här sättet! Han är verkligen en av våra bästa popartister och låtskrivare. Svensk musik hade varit så mycket tråkigare utan honom. Så många låtar som så många kan sjunga med i. Måste vara en sådan kick att höra hela Globen sjunga texterna i låtarna, även om jag personligen föredrar när artisten själv sjunger, men en kväll som den här unnar jag verkligen Orup den bekräftelsen. Han är ju inte bara uppskattad av publiken utan av alla de artister som han har jobbat med och skrivit låtar till.

Och 60år är inte någon ålder på en artist som Orup. Blir kul att se vad han hittar på framöver och han är en härlig liveartist så jag ser gärna honom om och om igen. Verkligen glad att jag gick på den här episka Orupkonserten!