Jag var på premiären den 1 februari på den här showen och det är längesen jag skrattade så mycket på en föreställning som då. Så skulle det vara lika roligt att se den en gång till? Ja det var det verkligen. Skämten kommer ifrån hjärtat och alla bjuder verkligen på sig själva. Pernilla har fått ihop ett toppengäng med Ola Forsmed, Kim Sulocki, Måns Nathanelson och Hanna Hedlund. Alla har den perfekta komiska känslan och även om de nu har spelat så många gånger så känns allt fräscht, nytt och äkta. Inga skämt känns som rutin och det är en konst.

Allt börjar med en överraskningsfest som kompisarna ordnar och sen får vi följa med i Pernillas liv från hennes stora entré ur Christinas vagina, till hon träffar Emilio och barnen föds ett efter ett, hennes schlageräventyr, Wahlgrens värld och mycket mer. Det mesta skämtas det om på ett härligt sätt både med tidsenliga kläder och galna danser. De vuxna barnen skämtas det om men minstingen Theo hanteras på ett fint sätt. En av höjdpunkterna är när Pernilla sjunger ur hjärtat med smärta om hur det är att vara varannan veckas mamma. I det är det ingen glamour, bara en mamma som saknar sin son och inte kan dela alla skratt med honom. Men så växlas det om igen till den mer skämtsamma och glada Pernilla. Hanna Hedlund är underbar som Carola. Kim som Anna Book kommer man sent att glömma. Och hur tålmodigt han står ut med alla skämt om hur kort han är och så var det ju det där men att han är lite kär i Pernilla…. Olas kroppspråk när han är Emilio är så kul. Måns i kort silverlamé klänning som Jenny Silver är en syn som etsar sig fast. Det kräver sin man att stå på scen i den klänningen. Svårt att plocka ut vad som är roligast för allt är så kul. Skrattmusklerna får verkligen jobba ordentligt. Efter en sån här kväll har livet förlängts rätt ordentligt.

Vill man ha en kul kväll så missa inte Kort, Glad och tacksam!. Spelas lite runt om i landet, kommer tillbaka till Rival i början av året och allt avslutas sedan på Malmö Arena den 28 april.

Biljetter kan bokas här:

http://www.kortgladochtacksam.se/