En härlig vårdag siktade jag in mig på en utflykt till Uppsala och en härlig musikalkonsert. Men det som var så väl planerat höll på att inte bli av. Ute i god tid till tåget och det såg ut att fungera bra, men så kom inte något tåg och på skylten stod det helt plötsligt att tåget 14:10 var försenat till 14.30 p g a av banarbete. Klockan men inget tåg. Först 15.05 ca kom tåget och att strosa runt i ett vårigt Uppsala blev det inget av. Tur att Konsert & Kongress ligger så nära stationen. En språngmarsch från stationen och med ett par minuter till godo slog jag mig ner på min plats och kunde pusta ut. Jag hann!

Tonera till Lejonkungen började spelas upp och Malena Tuvung kommer in på scenen och sen är det ett par timmars ren njutning av en härlig blandning av klassiska och nya och mindre kända musikallåtar. Fantastiska tolkningar ur bland annat Phantom of the Opera, West Side Story, Wicked, Cats, Jesus Christ Superstar, Les Miserable, Jekyll & Hyde, The Greatest Showman, Kristina från Duvemåla och Broarna från Madison County.

Det är Victoria Tocca som dragit igång ”Från Broadway till Duvemåla” och varit ute på turné i olika omgångar med några av Sveriges bästa musikalartister. Idag var det förutom Victoria själv, Daniel Sjöberg som hon kommer att spela mot i Broarna i Madison County som hon är med och sätter upp i höst på Maximteatern och Slakthuset. Niklas Asknergård som spelat i bland annat Les Miserable på West End och som när han inte står på scenen och låter oss njuta av sin fantastiska röst, driver det underbara lilla hotellet Sund Nergården. Malena Tuvung som t ex jobbat med Niklas i Cats på Cirkus men även sjungit på Sommarscenen på Sund Nergården. Till varje konsert bjuds ett par gästartister in och idag var  det Jonas Wåhlin och Pia Ternström, som bland annat bjöd på en duett från Wicked.

Det är verkligen ett knippe duktiga musikalartister som vi fick njuta av idag. Härliga duetter, solosånger och så de maffiga numren som t ex One Day More när alla är med. Man blir helt insvept att dessa röster och just där och då så bara är man och njuter och hämtar positiv energi och läddar batterierna. De eleganta klänningarna och smokingarna bidrar till helhetskänslan av en väl genomtänkt konsert där man vill bjuda publiken på det bästa man kan.

Carina E Nilsson är kapellmästare för det duktiga bandet med Conrad Boqvist (gitarr), Magnus Willavi (bas) och Fredrik Bergström (trummor) och kören God Tune förstärker sången i några nummer.

För er som gillar musikal är det här en underbar helhetsupplevelse som jag varmt kan rekommendera. Själv ska jag se den igen när de kommer till Cirkus i höst.