Det var länge sen jag såg ett riktigt Luciatåg och hade från början inte tänkt att gå på den här eftersom jag varit i Göteborg hela helgen, men sent om sider så bestämde jag att jag hinner ju till konserten kl 18. Köpte biljett bara några dagar innan och då fanns det bara kvar på Andra Raden så det blev att se konserten lite grand från ovan. Men särskilt i konsertens tredje del blev det en läcker vy, dock under den andra delen hade jag gärna suttit på parkett rad 1. Vet inte riktigt hur många de var i Nacka Musikklasser men när de vandrade i på scenen tog det rätt lång tid och det är väldigt välsjungande elever och även duktiga dirigenter.

Konserten var som sagt indelad i tre delar. I den första delen var Nacka Musikklasser klädda i vita eller röda skjoror vilket gav ett trevligt juligt intryck. Det inleddes stämningsfullt med Happy Holiday/White Christmas. Sen en fin version av Betlehems Stjärna (Gläns över sjö och strand). Därefter en underbart svängig Jingle Bells tillsammans med Hanna von Spreti. Riktig julglädje! Sista sången i del 1 var den fina Bells of New York City som sjöngs av Rennie Mirro.

Sen i andra delen var det dags för Hanna och Rennie att helt och hållet ta över medans eleverna förberedde sig för del tre. Den här delen var helt underbar med ”Let it snow, let it snow, let it snow” och”Baby it´s cold outside”. Hanna sjöng en av sina favoriter med stor inlevelse, den underbart fina ”Have yourself a Merry Little Christmas. Sen kom en av mina favoriter, ”The Little Drummer Boy” som Rennie sjöng helt suveränt. Älskar verkligen den låten och den kräver en riktigt bra röst för att göra den rättvisa. Blev inte besviken ikväll. Hanna och Rennie avslutade med ”Santa Claus is Coming to Town”. Är alltid lika kul att se Hanna och Rennie tillsammans på scen för de har verkligen en härlig kemi. Och de är ju fantastiska dansare också och det blev lite dans och stepp ikväll också. Härligt!

Så släcktes hela Berwaldhallen ner och i mörkret skred några elever ut på scen och tände tärnljus efter tärnljus på scenen och sjöng ”Stig in, Lucia, Stig in”. Det var väldigt fint och stämningsfullt. Ytterligare ett par Luciasånger och under dessa skred Lucian Annie Salmi in med sina tärnor och resten av Nacka Musikklasser ner genom gångarna på parkettnivån. Det var så fint att se det hela från ovan hur ljusen vandrade fram och fler och fler kom in tills scenen var full med sångare med levande ljus i händerna, och höra hur sången växte sig starkare och starkare. Ett par Staffansvisor blandade upp de olika Luciasångerna. I den sista Luciasången, Sankta Lucia vandrade hela kören ut tillsammans med Lucian och sången tunnades ut tills sista sångaren gick ut. Så otroligt mysigt och fint.

Det är något visst med barnröster och julsånger, särskilt i Luciatåg.

Så varför inte passa på och leta upp någon kyrka eller konsertsal där det ska firas Lucia om ni inte har turen att gå på era barns Luciafirande!