En av mina favoritdansare är Rennie Mirro så när jag såg annonsen om att han skulle vara med i en dansföreställning på Klarascenen så var det bara att boka biljett direkt. Det var ett tag sedan den biljetten bokades men nu äntligen var det dags! In på scenen kommer 6 st dansare, Rennie Mirro, David Dalmo, Piotr Giro, Emilie Jonsson, Sandra Medina och Lisette Pagler. Alla har på sig morgonrockar och diskuterar hur de ska hantera applådtacket utan att det blir på ett manligt eller kvinnligt sätt. Morgonrockarna tas av och killerna respektive tjejerna är identiskt klädda. Föreställningen handlar nämligen av ett par, Jesper och Louise, som bestämmer sig för ha ett öppet förhållande. Hur det ska påverka deras förhållande vet de självklart inte i förväg, men många känslor bubblar upp och alla dessa känslor och motsridiga känslor gestlats av de olika dansarna. Läcker att se hur de argumenterar med sig själva genom att varje känsla/åsikt gestalts av olika personer men som i handlingen är samma person. Olika sidor hos samma person, blir tydligt på det här sättet. Alla dansare är välidgt bra och det är så mycket läcker modern dans. Och när Fredrik ”Benke” Rydman är koreograf kan man ju räkna med häftig dans. Och i den här föreställningen har han verkligen lycktas!

Scenografin (av Lars Östbergh) när man kommer in och sätter sig ser väldigt enkel ut. I stort sett en tom scen, men när det börjar händer det saker. Väggen delas upp, och en mittsektion lutas i olika vinklar och nyttjas av dansarna för att dansa på. En soffa får vara både soffa och görs enkelt om till säng. Även soffan/sängen används som ett verktyg i dansen. Ett bord bärs in och ut, som också blir en del av dansen.

Det är väldigt mycket känslor i dansen hela tiden. Alla rörelser och ansiktsuttryck sitter perfekt och man blir direkt indragen i alla känslor som virvlar runt på scenen. Dialogen är bra, och med kroppspråket och de olika personerna som skildrar känslorna blir det så tydligt att en sak sägs, men inombords är det helt andra känslor.

Verkligen en fullträff! Underbara och fantastiska dansare! Tror inte någon går oberörd från den här föreställningen samtidigt som man njutit av dansteater när den är som bäst!

Föreställningen spelas till den 21 januari 2018 och det finns biljetter kvar, men dröj inte för länge med att boka för den här verkligen väldigt bra! Gå och se den!

Foto @Håkan Larsson