Danny Saucedo är Danny med hela svenska folket sedan han debuterade i Idol 2006 och tillhör en av de som varit med i Idol som har skapat sig en karriär som popartist och hållit sig kvar. 11 år efter sin debut och vid 31 års ålder har han nu fått äran att ha en egen show på Hamburger Börs. Showen Nu hade premiär i våras och har blivit tokhyllad av press och av alla som jag känner som varit på den. Har tänkt att gå ett tag men inte kommit iväg. Så dök ett erbjudande upp med 300 kr rabatt, bokade biljett och 2 dagar senare så var det dags att bege sig till Börsen.

Krogshow oå Börsen innebär numera en fast meny där artisten som har showen är med och påverkar menyn. Danny är ju inspirerad av Asien och en av hans hits är ju ”Tokyo” så ikväll blev det till förrätt en vegetarisk Shitakeboll och till huvudrätt grillad fjällröding med en rad asiatiska tillbehör. Vädligt god och vällagad röding! Vi hade kategori B biljetter och en stund före showstart fick vi flytta ner från balkongen till parkettplatser.

Showen drar igång med Amazing  med Danny i vit frack och hög hatt, så snyggt. Och det är verkligen en helt Amazing show. Danny har ju en del hits men med ”bara” 10 år som artist i bagaget har han ju inte samma låtskatt som t ex Niklas Strömsted, Orup eller Ledin som också har haft krogshower. Men det något tunnare låtmaterialet vägs upp med att det är en riktigt häftigt show! Här har man verkligen inte sparat på ljuseffekter, en vägg/plattform som används effektfullt för att dela av scenen i två våningsplan ibland, med häftig beslysning, trappsteg som skjuts ut så det ser ut som att Danny svävar i luften, häftig lutning mm. Emellanåt används en tunn duk framför Danny och dansarna där det projecieras olika ljuseffekter och bilder. Alla är hur läckert som helst och verkligen gör den här showen så häftigt och väl värd att vara en krogshow. Men självklart har Danny en hel del bra låtar och under kvällen får vi höra de flesta till publikens stora jubel. Precis som när han slog igenom så hörs det mycket skrik vilket han också plockar upp i sitt mellanprat. Annars handlar mellanpratet mycket om uppväxten och hans ensamstående mamma, hans besvikelse över att inte vinna melodifestivalen, hur han beundrade Elvis som liten och hur fascinerad han är av matematik och särskilt Leonardo Fibonacciis talföljd och det Gyllene Snittet. Hur det här finns i allt runt omkring oss, t o m i broccolin vi åt ikväll. I slutat av showen jammar han loss på flygeln i en hyllning till Fibonacci som kändes som det var något han gjorde helt spontant. Ett par gånger under showen dras tempot ner lite när han sätter sig vid en flyge på en rund scenl mitt inne i parketten och spelar några lugna låtar. Men annars är det full fart som gäller och där hans fyra dansare verkligen bjuder på häftigt dans. Ibland är de som studsbollar som studsar omkring på scenen.  Rullband på scenen hjälper till att förflytta Danny och dansarna på ett läckert sätt.

Det här är verkligen en jättehäftig, snygg och läcker show. Den känns verkligen fräsch och i tiden. Danny, dansarna, bandet, ljus, teknik och alla som jobbar på eller bakom scenen är verkligen värda allt beröm. En av de häftigaste shower som jag har sett på Hamburger Börs!

Passa på och se den nu i höst i Stockholm eller ta en tur till Göteborg där den kommer att gå i vår.