Efter att ha spelat Galileo 800 gånger i musikalen We will Rock you I London och när han sen kom hem dragit i hop Champions of Rock turné och så kan man ju säga att Peter Johansson verkligen vet vad han gör när han tar sig an Queens underbar låtar än en gång i Champions of Rock turnén. Återigen har han med sig fantastiska Jenna Lee-James som precis som Peter spelat i We will rock you hur många gånger som helst och i alla kvinnliga huvudroller. Så när hon tar sig an låtar som ”Fat bottomed girls” och ”Killer Queen” så sitter det i ryggmärgen och hon levererar med full power i rösten och verkligen äger låtarna. Ola Salo är ny gästartist och han gestaltar verkligen Freddie Mercury med sin gängliga kropp och härliga kroppspråk. Röstmässigt passar han perfekt att sjunga Queen. Härlig version av ”Bicycle Race” och låten om honom själv ”Good Old Fashion lover boy” (oola oolover boy…). Hannah Holgersson gör en underbar ”Barcelona” med Peter.

Det är högt tempo i stort sett rakt genom hela konsterten som är nästan 2,5 timme, men som verkligen inte känns som det och tack och lov ingen onödig paus utan här kör man på för fullt och tappar inte tempo. Det bjuds verkligen på en lång kavalkad av Queenlåtar och publiken är med från start. Det är ”We will rock you”, ”Another One bites the dust”, ”Radio Ga Ga”, ”The show must go on”, ”Don’t stop me now”, ”Seven seas of Rhye”, ”I was born to love you” och ja det går inte att räkna upp alla som vi får höra. Peter Johansson gör en väldigt finstämd ”Too much love will kill you” och ”Love of my life”.

Allt kompas av ett utomordentligt bra band och fantastisk kör. Bra ljusspel och bilder. Kul inslag att publiken hade fått skicka in bilder på sig själva som visades medan ”Friends will be friends” framfördes.

Det härliga med Peter är också hans coola och avslappnade inställning i mellansnacket som självklart framförs på östgötska. Pratar om att de är det äldsta pojkbandet när någon i publiken snabbt skriver Backstreet Boys. Peter hakar på om att nästa år blir det en Backstreet tribute och så sjunger han några rader på en låt och inser plötsligt att det är ju inte alls Backstreet utan Britney Spears. Och skrattar gott åt sitt misstag. Han verkligen inte någon diva utan så genuin som person och artist. Det genomsyrar hela konserten och hur bra alla verkar trivas med varandra på scenen. Och publiken älskar verkligen honom! Och

Det här är fulländad Queenhyllning som framförs med så mycke kärlek och glädje av underbart bra artister och musiker. Gillar man Queen och/eller Peter Johansson och/eller Ola Salo så ska man verkligen inte missa den här konserten för det är så bra och tiden flyger iväg! 5 tillfällen kvar att se den, men är rätt utsålt så skaffa biljett för det är verkligen värt att även resa en liten bit om det inte spelas i din hemstad!