Älskar när man kan fynda musikalbiljetter! Theatre Royal Drury Lane är en av teatrarna i London som har Dayseats och för 42nd Street kostar de 15£!! Går man på musikal i Sverige så kostar nästan programmet det. Ordinarie pris är självklart högre, det är så värt att bege sig till teatern och kolla om det finns Dayseats kvar. Vi hamnade på rad H på Stalls på vänstra kanten men med perfekt sikt så vi riktigt kunde njuta av den här fantastiska musikalen som är en orgie i vackra kläder, glitter och underbar steppdans!!

42nd Street är från 1980 men baseras på filmen med samma namn från 1933. Den   är fylld av musikalhits som ”We’re in the Money”, ”Lullaby of Broadway” och ”I only have eyes for you”. Handlingen är rätt enkel. Man ska sätta upp en ny musikal och den stora stjärnan Dorothy Brock ska göra huvudrollen. Peggy Sawyer nykompling från landet, kommer försent till auditionen men har turen på sin sida och får ändå en chans att vara med i ensabmlen, Men hon kan steppa som ingen annan. Så skadas stjärnan och frågan är ska man behöva lägga ner föreställningen eller finns det någon som kan rädda den? Ja ni förstår säkert vad som händer. Dorothy spelas av Sheena Easton som många nog kommer ihåg som hon som sjöng Bondtemat ”For your eyes only”. Hon är riktigt bra som stjärna och divan. En roll som har många likheter med Helen Sinclair i Bullets over Broadway. Ja mycket i handlingen är nästan samma faktiskt så man förstår var Woody Allen som gjorde Bullets har fått sin inspiration från. Peggy Sawyer spelas av Clare Halse och är jättebra. Fantastisk på att steppa men sjunger också bra och har en härligt utstrålning. Regissören Julian Marsh spelas av Tom Lister.

En helt underbar musikal när man älskar stepp, storslagna dansnummer med fantastiska kläder och stor ensamble. Här radas nummer efter nummer upp av detta och det som i många shower är slutnumret, ja här är det bara ett av alla nummer mitt i showen. En klassisk MGM musikal live! Otroligt läcker och påkostad. Har man inte sett den och gillar den här typen av musikaler så är den ett måste på Londonresan! Man är så glad och lycklig och imponerad av alla fantastiska shownummer när man går där ifrån!

Lite smakrpov kan ni hitta här: http://42ndstreetmusical.co.uk/video

Bilderna tagna på skytlarna utanför Theatre Royal Drury Lane