Att det är premiär för Martin Stenmarcks show Syskonkärlek märks redan inne på Fältöversten. Den ena kändisen efter den andra fördriver tiden med att ta ett glas vin eller bara snurra runt i gallerian i väntan på att det ska bli dags att dra sig till Maximteatern. Och det blir en kväll väl värd väntan!

Väl inne på Maxim och i salongen spelas musik från Martins vinlysamling (?) och så släcks ljuset ner och Martin äntrar scenen iklädd sin röda skinnjacka och hatt. Att han kan sjunga det vet vi redan men ikväll visar han också hur bra på han är på att berätta en historia, Med värme, humor och självinsikt berättar han om sin uppväxt som blandas upp med flera av hans hits och även nyskrivet material. Är nog första gången jag har hört en låt med bara adresser i men sen är det nog få som har flyttat så många gånger som Martin under sin uppväxt! Martin har 11 syskon, 1 mamma och 4 pappor och en tidvis rätt turbulent barndom. När Martin var liten ville han inget hellre än att få bo kvar på ett och samma ställe och det stod alltid överst på hans önskelista. Han fick tidigt en Robin Hoodmössa och levde länge i en bubbla av att han skulle rädda världen och skydda sin lllebror David. Och precis som Robin tog han från de rika och gav till de fattiga…. Och man lider med killen som bevittnar en kidnappning på sin lillasyster och springer och springer allt vad han kan för att komma ifatt bilen men kommer aldrig ifatt. Allt för att sedan upptäcka att det var hans egen mamma som iscensatt det för hon var rädd för att förlora sin barn i en vårdnadstivst. En mamma som lite senare reser till London upprepade gånger med olika förevändningar att hon bara ska på konferens etc men som såsmåningom bara lämnar sin familj med ett brev om att hon har flyttat dit för hon har träfffat en fantastisk man. Förhållandet till brodern David har inte alltid varit lätt, en dag i leken skjuter han honom med en pilbåge men är mest orolig för att hans mamma ska höra hur David skriver. Och hur han sen försöker vara snäll men hur fel att blir och det bara blir värre och värre. Just den historian berättar han så roligt! Det är inte alla mormödrar som inte vill något mer än att få ett barnbarn som är bög. Trots 12 barnbarn så lyckades det inte, men schlager fick hon i alla fall av Martin. Och så sjunger Martin ”Las Vegas” som han vann svenska melodifestivalen med men som det inte gick lika bra med i den stora finalen. Han väljer att sjunga låten även att det var en galning som sköt ihjälp och skadade massa folk i Las Vegas kvällen innan. ”Men ingen galning ska få stoppa mig från att sjunga för min mormor”. Tycker han gör helt rätt i det så det och hela publiken verkar hålla med om det.

Det enda som är lite fel med showen är att den är lite för kort, bara 75 minuter. Han hade gärna fått både sjunga och berätta mer.

Det här en väldigt bra show som både roar och berör och jag kan varmt rekommendera att ni skaffar biljetter till den nu när han åker runt på turné med den.