Berwaldhallen fortsätter med sin underbara serie med svenska stjärnor. Det är så härligt att höra bra artister sjunga och spela med Sveriges Radio Symfoniorkester. Idag var det Tommy Körberg och Jogge Wadenius som gästade dem. Det är alltid lika spännande att se vilka låtar som artisterna väljer att sjunga med symfonikerna.

Körberg valde att inleda med en visa av Kullenberg, Möte med musik och gick sen vidare med att sjunga Samma stjärna lysa för oss två, som är orginaltexten till Lilla Stjärna som Alice Babs tävlade med i melodifestivalen 1958. Hon gillade inte orginaltexten så hon lät skriva om den. Med Tommy blev det idag en finstämd sång som lyftes fint av symfonikerna.

Därefter blev det barnsånger med Jojje Wadenius. Barnsånger har ju så roliga texter och det är riktigt häftigt att höra dem uppbackade av symfonikerna. Min Mask, Jag är det fulaste som finns och Åka bil.

Efter underfundiga barnsånger så blev det dags för lite mer svårmod, Jaques Brel. Tommy kan verkligen tolka Brel! Hans röst lyfter låtarna och han får fram svårmodet i dem. Fint översatta av Torbjörn Wahlstedt. Min favorit idag var utan tvekan Voir un ami pleurer, som i Torbjörns översättning blev Den som gråter är en vän. Den är så fin och inleds med enkelt pianospel för att sedan byggas på mer och mer med symfonikerna. Så fint!

I andra akten blev det mer barnsånger med Jojje. Och är Jojje med så vill man ju höra hans stora hit, Kalles Klätterträd! Och hur bra blev inte den med symfonikerna! Innan den fick vi höra ”Lagom”, en barnsång i Steely Dan anda, med text av Kenneth Gärdestad. Man blir ju rätt imponerad av det CV som Jojje kan visa upp när det gäller vilka internationella artister han har spelat med under åren. Resten ägnade Tommy och Jojje till låtar från Made in Sweden som de spelade tillsammans i. Men får erkänna att det inte var något band jag lyssnade på så kände inte igen någon av låtarna. Och de var ju inte så bra så att jag skulle åka till Finland för att köpa skivan där den enligt Tommy fortfarande ges ut av Love Records.

Gillade mellansnacket som Tommy hade. En hel del information om låtarna som var kul att få och lite annat smått och gott.

Jag blir alltid lika imponerad av symfonikerna. De är så otroligt duktiga och det är så härligt att få höra låtar med en hel symfoniorkester. Lyfter låtar som man har hört tidigare till en annan nivå! Och en stor eloge till dirigent Anders Eljas. En njutning att se och höra så bra artister och musiker, och den spel och sångglädje de har. De såg ut att ha väldigt kul och det smittar ju!

bh1 bh2 bh3 bh4