Kvällens föreställning av parkteatern är lite speciell eftersom de normalt sett håller till i Stockholm, men Sollentuna kommun frågade dem om de kunde köpa ett gästspel och det gick ju bra. Så kvällens föreställning i den härliga parken vid Edsbergs slott är den enda den här sommaren. Men det var väldigt bra uppslutning, publiken fyllde snabbt alla bänkar och det var fullt med folk på gräsmattan och den lilla vallen, så man kan ju hoppas att gästspelen blir fler nästa år. Edsbergs/Sollentuna publiken verkade gilla det som bjöds den här fina sommarkvällen. Men det var länge tveksamt om det skulle bli sol eller regn för vädret alternerade hela dagen mellan sol och väldigt kraftiga regnskurar. Men någon timme innan det skulle börja så var det solen som segrade över regnet och det blev en ljuvlig kväll för parkteater.

Hellsingland är en föreställning som har spelats på Soppteatern som en hyllning till Lennart Hellsings oändliga rad av rimmade verk. Lennart var själv en flitig gäst på soppteatern. Fortfarande när han var 95 år fyllda fortsatte han att dagligen skriva nya verk. Han hade planerat att ta ett sabbatsår nästa år, men gick tyvärr bort efter mer än 70 års skrivande.  Albin och Fredrik berättade varmt om de gången som de var och besökte honom i hans lägenhet för att spela upp några av de tonsättningar Fredrik gjort tillsammans med Mette Herlitz. Vid det tillfället fick de även läsa ett helt nytt verk, Copernicus, som inte är utgivet med som finns med i föreställningen. Föreställningen är knappt en timme men det är en timme fylld med värme och fin känsla för Lennart Hellsings vuxen-vers-ioner. Den som väntar sig Krakel Spektakel ska inte komma för inte ens i ett extra nummer bjuds det på det. Inte den här kvällen i alla fall. Och det är precis som det står i presentationen, en vuxen kväll. Själv var jag innan den här kvällen bara bekant med barnramsorna, men det var många kluriga verser som vi fick höra den här kvällen. De flesta underbart sjunget av Albin eller Fredrik. Någon enstaka var inte tonsatt.

Hellsingland spelas i Stockholm 9-13 augusti och kommer då att introduceras av Sissela Kyle. Men den här kvällen var det Albin som fick stå för presentationen eftersom Parkteatern har så digert program och Sissela var på en annan föreställning.

Parkteatern är alltid trevlig att gå på och den här föreställningen är inget undantag så har du en ledig kväll, packa picknick, ta med filt/stol och bege dig till Långholmen, Hägerstensåsen eller Skytteholmsparken så kan du njuta av Albin och Fredriks sång och få en tankeställare och ett skratt av Lennart Hellsings underfundiga rim. Hellsing 1Hellsing 2

Hellsing 3Hellsing 4