Ännu en underbar augustikväll i Stockholm. Passar perfekt för en utomhuskonsert hos Lasse i Parken med Cookies n Beans. Lasse i Parken är ett fantastiskt ställe på Söder. Ett litet ställe som ger viss Folkparkskänsla. Det servaras god mat också. Boka bord tidigt är att rekommendera om man vill sitta ordentligt vid bord, men är man vill sitta lite närmre scen så ska man se till att vara tidigt på plast så man får sitta på de stolar eller bänkar som de sätter fram mellan scen och borden. Det gick alldeles utmärkt att äta med tallriken i knät!

Cookies n Beans är ett återkommande sommarinslag i parken så det var inte första gången som jag varit här och sett dem. Och kan gärna göra det fler somrar. Nu hade de dock haft ett litet uppehåll och inte spelat tillsammans på ett tag och det märktes lite för de var lite ringrostiga. Den annars så professionella Charlotte Centervall valde lite fel tonart ett par gånger och det blev lite andra småfel. Så hon förklarade att det var ju ett tag sedan de spelade och det var lite nervöst. Frida Öhrn och Linda Ström hade lite roligt åt henne. Men det är ju det som är charmen med livekonserter. Det behöver ju inte var helt perfekt jämt.

Men annars är de ju verkligen helproffsiga de är tre tjejerna. Charlotte kan ju spela i stort sett vilket instrument som helst och spelar med många av våra största artister. Frida är ju helt suverän på munspel. Rösterna från de 3 kompletterar varandra superbra. De har ett så otroligt härligt sound.

Kvällen bjöd på en blandning av deras egna låtar och en hel del covers. Rötterna har de i countrymusiken. En cover som de görs så otroligt bra är Jolene och har blivit lite av deras signum. Ingen konsert utan den. En annan låt som inte direkt är country men som de gör helt otroligt bra är Leonard Cohens ”First we take Manhattan”. Älskar den med Leonard, men Cookies gör den helt suveränt. Känns som det är deras egen låt. Men som sagt många andra låtar framfördes underkvällen, som Shallow Waters, Burning Flags, I just don’t have the heart och Sin Wagon.

Får ju erkänna att jag lyssnar inte så mycket på dem hemma eller i bilen, men att se dem live är en helt underbar upplevelse och som jag verkligen kan rekommendera.

Cyklade hem i sommarnatten med tonerna av First we take Manhattan i huvudet.

I november/december är det dags att få njuta av dem igen. För då spelar de återigen tillsammans med Peter Jöback i julshowen på Gothia Towers. Självklart kommer jag att åka dit! De har ju gjort julkonserter tillsammans förut så det kommer att bli så superbra. Har ni inte redan bokat biljett så gör det!