En ljummen augustikväll begav vi oss till Norra Lagnö Dansbana föra att se några av våra musikalfavoriter och det var inte det enklaste att hitta upp till dansbanan. Ta först trappan ni ser fick vi tips av några som vi mötte på vägen, och trappa och trappa kan man ju diskutera om det var eller inte. Men vi tog oss upp och vandrade vidare över berghällarna och så ser vi en vitmålad sten med en liten handskriven lapp och lite längre upp ett litet trästånd som visade sig vara biljettluckan. Dock obemannad när vi kom. Och då såg vi dansbanan! typisk svensk landsortsdansbana i trä med plats för orkester som en garderob. Och när man steg i på dansbanan så var det som att gå in i en trädkoja! Man var mitt uppe bland trädtopparna! Hur läckert som helst och måste bara upplevas. Så ännu en magisk scen! Det vara kanske ett 80tal stolar utställda på dansbanan och sen satt publiken på berghällen som var på ena siden av dansbanan.

Eftersom vi var där lite tidigt så hann vi med att utforska lite och när man tog sig upp på berget var den en hänförande utsikt över skärgården!

Några minuter över 20 äntrade orkestern scen och strax därpå kom Linus och Jakob in på dansbana. Elegant klädda i smoking. De bjöd på ett väldigt blandat program där några av höjdpunkterna var Jakobs ”Feeling good”, Linus ”Mack the knife” och en helt fantastisk Håkan Hellström tolkning av Linus. Får inte heller glömma den underbara Mr Bojangles. Jakob har jag sett många gånger men Linus har jag mest sett i olika mindre musikalroller och alltid velat se mer av honom. Så det var jättekul att få ett så blandat program med honom och han gjorde mig inte besviken. Att det var två bästisar som stod på scen märktes också för de hade riktigt kul i de olika duetterna de sjöng. Men det var nu inte bara Linus och Jakob, utan de hade bjudit in två av våra bästa musikalartister, Rennie Mirro och Hanna von Spreti, som senast hade huvudrollerna i Flashdance där även Linus var med som Rennies understudy. Tillsammans bjöd det alla på bl a Rent och What a wonderful Word, men även ett par solosånger. Det märktes att Rennie gärna ville steppa loss när han bjöd oss på smakprov ur ”Från Sammy with love”. Hanna var ett härligt energiknippe som vanligt och bjöd på en kul The Lady is a tramp med Linus och Jakob.

Augustimörkret föll över dansbanan och efter knappt en och en halv timme var det över och i halvmörkret tog vi oss nedför berget fyllda med massa härlig musik och sång!

Det här var andra året som Linus och Jakob böjd in till show på dansbanan och jag ser framemot att få återvända till den här fantastiska dansbanan en ljummen augustikväll nästa år!

P1070897P1070902P1070904P1070909P1070908P1070912P1070917P1070918P1070920P1070921P1070922P1070929P1070932P1070933P1070935P1070938