En ljummen Augustikväll beger vi oss uppför backen till Mosebacke terrassen för att se Sarah Dawn Finers sista konsert på hennes sommarturné. En kväll där hon bjudit in ett Lisa Nilsson och Nisse Landgren att vara med som gästartister.

Konserten börjar klockan 20 och då bakom publiken utöver takåsarna och Gamla Stan är det en fantastik solnedgång och himlen brinner i gult och orange. Hade de vänt scenen åt andra hållet istället så hade det varit en helt fantastiks kuliss. Så vacker himmel var det. Men nu var vi inte där för att njuta av naturen under utan av underbara Sarah. Njuta fick vi verkligen göra. Sarah har så många underbara låtar och hon bjöd på en härlig blandning av dem.

Att få sjunga med Lisa Nilsson var en dröm som nu gick i upplevelse för Sarah. Hon berättade mycket utlämnade och känslomässigt om hur fantastiskt hon tycket det var. Det blev så mycket känslor så det blev strömavbrott. Så kom det igen så de kunde börja sjunga, men bara några toner in så bröts det igen. Turligt nog fick de igång det så konserten kunde fortsätta. Kul att höra Sarah sjunga Himlen runt hörnet.

Lika känslosamt med tårar var det inte när hon sjöng med Nisse Landgren, men så härligt att se två duktiga musiker på scen som gillar att spela med varandra. Nisse hade rest särskilt från Tyskland för att vara med den här kvällen.

En underbar konsert som tyvärr fick ett abrupt avslut då någon ur personalen kommer upp på scen och förklarar att de inte får fortsätta att spela för nu var kl 22 och folk runt omkring kunde bli störda. Så att konserten dragit ut pga strömavbrottet det kunde man inte ta hänsyn till. Men Sarah är ju så superproffisg så hon fixar ju även det. Och med hennes röstresurser så är det ju inget problem att sjunga unplugged. För inte kunde hon låta publiken gå hem utan att få höra Kärleksvisan? Nej hon ber publiken att vara helt tysta och börja sjunga Kärleksvisan. Så mäktigt att det enda som hörs på Mosebacke den här ljumma sommarkvällen är Sarahs röst i den vackra Kärleksvisan. Självklart stort jubel när sista tonen klingar ut!

En fantastisk konsert en underbar sommarkväll att ha med sig under den mörka hösten. Nästa gång jag ser Sarah på scen är troligen i Cabaret på Stadsteatern.

Sarah 1Sarah 2Sarah 3Sarah och Lisa 1Sarah och Lisa 2Sarha o Nisse2Sarha och Lisa 3Sarha och Nisse1Solnedgång