Det tillhör sommaren att gå på utomhuskonserter och då finns det några scener i Sverige som är mer magiska än andra. Den mest kända är nog Dalhalla, kalkstensbrottet som gjordes om till konserarena och är helt fantastisk att besöka. Lite mindre känd är nog Odensjön i Röstånga. En väldigt speciell arena. Mitt inne i skogen ligger en sjö med en scen så artisterna rors ut till scenen. Publiken sitter lite överallt på strandkanten, uppe på berget, ja var man kan få plats. På berget bakom scen lyser marschaller upp Augustikvällen. Väldigt magiskt och måste upplevas av den som gillar utomhuskonserter. Och till dessa magiska scener kan man sedan ett år lägga den lilla scenen på Sund Nergården med vidunderlig utsikt över sjön Sillen, skogen och de röda husen på andra sidan sjön. Sund Nergården Gästhem ligger mellan Trosa och Vagnhärad och består av ett par faluröda hus/stugor, en nybyggd glamping, badtunna med hästhagar och bondgårdar som grannar. Mer svensk sommar än så kan det ju knappast bli. Ägarna till detta underbara ställe är Niklas Andersson, en av vår mest meriterad musikalartister och Johan Eriksson, kock och sommelier, har snickrat och fixat och gjort det här till ett helt fantastiskt ställe. Väl värt ett besök även när det inte bjuds på konsert.

Men en konsert en skön solig kväll i augusti med några av våra bästa musikalartister kan ju inte bli annat än fantastisk i en sådan underskön miljö. Värden Niklas inleder och hälsar alla välkomna och sen bjuder han in sina damer till scen. Först pianisten Carina E Nilsson som han uppträtt tillsammans med många gånger och det märks för de är verkligen samspelta. Sen är det dags för underbara Malena Laszlo att äntra scenen, som vanligt i en av sina fantastiska klänningar. En stund senare så byter Niklas dam och Gunilla Backman träder in på scen. Under kvällen bjuds vi på allt från Phantom of the opera, Les Miserable, Miss Saigon och Mamma Mia. Men även smakprov från Malenas kommande föreställning, The American Songbook på svenska. Gunilla bjöd på en väldigt bra tolkning av ”Regn på min parad” från Funny Girl som med all sannolikhet ingår i hennes Barbara Streisandföreställning på Stadsteatern  Självklart blev det ett par vackra duetter också. Kvällen absolut bästa nummer var när Niklas sjöng Getsemane. En riktigt stark tolkning som gav gåshud. Och det var inte för att regnstormen började dra in över Sund. Tyvärr blev vädrets makter för starka så kvällen avbröts lite tidigare än de tänkt sig. Regnet öste ner, publiken tog på sig regnkläder men vare sig publiken eller Niklas ville sluta, så det blev en rad discolåtar i regnet. Går alldeles utmärkt att dansa i full regnmundering!

Vi hade gärna hört fler låtar från denna musikaltrio och hoppas att det blir en årlig tradition med musikalkväll på Sund Nergården!

Det lär bara dröja något år innan det är mycket mer folk hittar hit och man måste förboka biljetter för de säljs slut så fort de släpps! Med all säkerhet kommer vi tillbaka.

För den som vill höra och se mer av Malena så har hon konsert på Mälarpaviljongen den 9 augusti och Gunilla hittar man på stadsteatern som sagt.

P1070832P1070831P1070837P1070838P1070839P1070840P1070845P1070847P1070848P1070849P1070850P1070851P1070853P1070854P1070855P1070856P1070858P1070866P1070868