Varje sommar flyttar Stadsteatern ut till parker runt om i Stockholm så Stockholmare och alla som besöker Stockholm ska få möjlighet att gratis får njuta av kultur i sommarkvällen. I år är höjdpunkten den bejublade From Sammy with love, med Karl Dyall och Rennie Mirro. Den gick så bra på Stadsteatern så den förlängdes om och om igen, flyttades från Lilla Scen till Stora Scen och visades även på TV i höstas. Så nu flyttades succén utomhus.

Premiären var i Vitabergs parken den 3 juni, men då kunde jag inte gå. Istället blev det Solursparken i Vällingby den 11 juni som var en av sommarens första riktigt soliga och varma kvällarna. En helt fantastisk junikväll!

From Sammy with Love är lika avskalad och naken ute som den har varit inne. Berättelsen om Sammy Davis tragiska liv, hopflätat med Karl och Rennies reflektioner över parallellerna i sina egna liv är så gripande att den tål att ses om och om igen. Även om jag nu sett den ett antal gånger blir jag lika berörd. Rennies smärtsamma steppdans när han berättar om sin skilsmässa och rädslan att svika sin son berör djupt varje gång. Och det underliggande budskapet om att vi inte har kommit så långt i Sverige när det gäller hur man behandlar personer med mörkare hudfärg är skrämmande, även om det förhoppningsvis blir lite bättre varje år.

Det är en så underbart bra och viktigt föreställning med dans på högsta nivå och bra sång som framför av Karl Dyall och Rennie Mirro, tillsammans med livebandet. Otroligt proffisg föreställning och hela juni i olika parker kan ni se den helt gratis!