P1070466Ytterligare en julshow, men i en helt annan stil än de jag sett tidigare i år. Den här gången är det Janne Radesjös 8amannaband,  med en kvinnlig, Hanna Lindblad, och en manlig, Rennie Mirro, solist som intar scen. Programmet består främst av en rad klassiska amerikanska jullåtar. Det är fart och fläkt och riktigt juligt. Scen är smyckad med ljusslingor och paket och ljussättningen skiftar i olika juliga färger. Riktigt snyggt och enkelt.

Hanna är underbar som förförerska i Santa Baby där hon även får visa lite på sin danskonst och hon hyllar även Judy Garland i Have yourself a merry little Christmas.

Rennie är som klippt och skuren för den här typen av musik och han gör bl a en riktigt bra Little Drummer boy, och tolkar även BB King, Stevie Wonder och Elvis jullåtar. Och så ger han sig på Ave Maria, men slutar lika snabbt för han vill inte chocka sin judiska mamma….Som vanligt har hela familjen Mirro/Finer slutit upp i publiken. Och Rennie berättar om hur de har de hemma på julen men att en efter en har han fått inse att olika saker är inte som de ska, men en sak finns ju kvar och det är ju maten! Men är man jude så blir det ju ingen julskinka, så blev föräldrarna vegetarianer, han träffar en tjej som är fiskallergiker, syster börjar med raw food, en är gluten allergiker så inget bröd, kvar är bara spriten…..

Hanna bjuder på en komisk demonstration i hur man slår in ett paket på bästa sätt. Och dessutom så får vi se ett antal av hennes klänningar då hon har rätt många klädbyten. Rennie håller sig till ett par olika kavajer. Men lika stilig ändå!

Det är inte så många duetter som man kunde tänkt sig men de gör en härligt ”Baby it’s cold outside” och bjuder på stepp i Jingle bells. Men inga överambitiösa hopp som Rennie gjorde på sin releasekonsert i våras.

Janne Radensjös band får spela Karl Bertil Jonssons låt instrumentalt och Siv Malmqvist kommer in som tomte och sjunger kvällens enda svenska låt.

Avslutningsvis blir det Flashdance, och som extranummer Let i snow en gång till.

En härligt svängig julshow som jag kan tänka mig att gå på igen!

P1070465
P1070461P1070463P1070472P1070464
P1070467P1070469