Såg Once for ganska exakt ett år sedan och nu när Ronan Keating spelar huvudrollen Guy så kunde jag ju inte låta bli att se den ännu en gång. Ronan Keating (Boyzone) har inte spelat musikal förut så det här var hans debut. Och han gjorde verkligen bra från sig! Visserligen är ju rollen som klippt och skuren för honom eftersom Guy är en musiker som försöker att göra karriär men som tappat sugen när hans flickvän flyttar till New York. Han bli ”upptäckt” av en tjeckiska en dag när han spelar på gatan. Hon är också musiker (pianist) och hon får honom att få tillbaka tron på sin musik och även livet och kärleken. Men det blir inte något sockersött slut inte. Det är väl det enda som inte är helt bra med musikalen. Slutet är lite snörpligt.

Annars är det en musikal fylld med massa härlig irländsk musik och bra musiker som är på scen större delen av tiden. Alla som är med i musikalen spelar något instrument. Det är en riktigt bra cast och härlig stämning.

Som sagt, Ronan gör bra ifrån sig. Sjunger bra och ser ju fortfarande väldigt bra ut. Och den konstnärliga nivån höjs ju när han tar av sig byxorna på scen för att byta till ett par andra. Det driver handlingen framåt eftersom han ska byta till succekostymen så han ska bli beviljad ett lån för att kunna göra en demoskiva. Så inte alls omotiverat som det oftast är på Stadsteatern. Och han behöll kalsonger och skjorta på!

Once ska läggas ner den 21 mars 2015 så vill ni se en bra musikal och få en ungdomsidol på köpet så se till att ta er till London innan dess! Väl värt resan dit!