Varje år har Grand hotel en show med julbordssittning och iår var det dags för Björn Skifs att äntra scenen. Grand var härligt julskrudat med fina kransar, tunga röda gardiner, fina juliga blomarrangemang så man fick en härlig julkänsla när man gick in i underbart vackra Vinterträdgården. Innan showen bjuds man på ett bra julbord (inte någon extrem wow-faktor, men bra) där sillarna, laxarna och den gravade torsken var höjdpunkterna. Det kallskurma och varma var ok. Gottebordet var riktigt bra, men jag saknade trots allt någon riktigt efterrätt. Fanns julgröt men på ett julbord är det bättre med rís a’la Malta med apelsiner i, eller någon smarrig chokladpuddning. Men som sagt det fanns en hel del hemmagjort godis att äta under showen. Under maten underhöll EntertainMen med lite snappsvisor runt om i lokalen.

21.30 dras draperiet upp och ut kommer Björn Skifs, Hasse Gardemars fantastiska storband och kör/dansarna Kerstin Ryhed och Maria Benhaji. Och under ca 1 timme och 20 minuter bjuder Björn Skifs på en bra Storbandsshow med lite lagom glamour och Las Vegaskänsla. Han har en röst som passar till det mesta och har i den här showen valt lite mer storbandsinspirerat än vad han gjort tidigare. Det var en hel del låtar som jag inte hört honom göra förut. Av sommarens mer upptempo show var det inte mycket kvar, och personligen tycker jag nog att sommarshowen var ett strå vassare. Ikväll var det mer storband istället för pop/rock. En del 30tals inspirerat, Hey Jude, My baby just cares for me och mycket annat. Dock inte så mycket klassiska Björn Skifs låtar som nog många hoppats på. Men självklart fick vi höra låten som för 40års sen gick upp som etta på Billboardlistan. Ingen konsert med Skifs utan Hooked on a feeling. Ikväll bjöd han både på storbands- och den vanliga versionen. Det var plymer och allt! I mörkret med dig sjöng han och vandrade ut i publiken och ”flörtade” men två tjejer i publiken, och spelade trumpet förstås! Tillsammans med Kerstin sjöng han den underbart vackra When you tell the world you’r mine, som han sjöng med Agnes på Kronprinsessans bröllp. Och självklart så blev det Michelangelo till publikens stora jubel!

En show i juletid utan något jultema alltså, men extranumret blev till slut en julsång, den finstämda The Christmas Song. Så vi lämnar Grand mätta och belåtna och avnjutet en trevlig show.
P1070430P1070429P1070411P1070422P1070413P1070412P1070415