Så har julens traditioner inletts på riktigt. Bästa startskottet på dessa traditioner är ju en underbart julig julkonsert med Peter och Matilda. Som vanligt så känns det lite som att komma hem till dem och får vara med om en mysig familjejul där alla i släkten är riktigt musikaliska och man spelar och sjunger alla gengers julsånger.

Det är verkligen en härlig blanding av julmusik. Det inleds med klassika engelska carols och redan där är man ju helt såld och bara njuter! Så fortsätter det med härlig finstämda låter som Julen är här, lite svängigare It’s beginning to look at lot like Christmas för at lite senare blir countryjul alla Dolly Parton. Och så fortsätter det och första akten avslutas med härliga 80talslåtarna Last Christmas/Do they know it Christmas?

Andra akten fortsätter i samma stil, eller rättare sagt med olika stilar. En av mina absoluta favoriter kom, Fairytale of New York. Den sjöngs av gästartisten Jesper Sjöberg tillsammans med Matilda. Peter fick visa att han behärskar det mesta i stilar från Stad i ljus till rockiga Rockin Around the Christmas tree. Och självklart kunde han inte låta bli att klämma in en Queen låt. Det är vi tacksamma för! Även Matilda har ju ett brett register att ta av.

I år hade bjöd man också på smakprov från Tomtefar – the musical. Ett roligt inslag med jultexter från diverse olika musikaler som Sount of Music, Phantom of the opera, Saturday night fever, Grease mfl. Riktigt bra gjort!

En tradition som de har och som kom i annan tappning i år är att man brukar få rösta på en av tre låtar som de ska sjunga. I år så var det två, Tänd ett ljus eller Stilla natt. Röstningen skulle avgöras via applådvolymen, men det blev så lika så för första gången under turnén fick vi höra bägge. Matilda visade som vanligt att tyska är ett vackert språk att sjunga på.

Allt är så mysigt med dem. De bjuder på sig själva. Inte så noga om det inte blir helt perfekt. Kläderna är allt från festfint till stickade jultröjor.

Som vanligt var släkt och vänner med och körade och spelade och det är bara så härlig stämning. Alla är så glada på scen och det smittar av sig på hela publiken.

Verkligen en julkonsert som är en bra inledning på julen och det blir ju inte sämre av att de har en insamling till Stadsmission direkt efter konserten. Verkligen ett fint initiativ och med den härliga julstämningen man  känner efter konserten så är det inte underligt att de lyckas samla in mycket pengar!

Frågan är när släpps biljetterna till nästa år?

P1070400P1070408P1070409P1070410P1070405