Så har årets julkonserter inletts för mig. Jul är ju traditionernas tid och här håller man hårt på traditionen. Inga direkt julsånger sjungs på The show of Christmas. Namnet kmmer nog mer av att det är en fin julklapp från Konsumentföreningen i Stockholm till sina medlemmar. För en 2 timmars konsert med ett gäng av våra mest välkända artister för 140 kr är väl att betrakta som en julklapp?

Precis som tidigare år är underbara Mark Levengood confrencier,eller Änglamark som han också kallas i dessa kretsar. Och med Mark blir det ju alltid småtrevligt och mysigt. Och det är precis vad konserten är, småmysig.

På en sån här show är det ju alltid en blandning artister och det innebär ofta att man får några artiser som man verkligen gillar, någon som man kanske inte har så bra koll osv. Och i år var det inget undantag. I år bjöds det på Verionica Maggio, Titiyo, Petter, Patrik Isaksson och årets stora artist var Tomas Ledin. Visst har Tomas med skivsläpp i 5 decennier den största låtskatten att välja på och som alla kan sjunga med i , förutom en nyskriven finstämd bröllopsvisa, men det var ändå inte han som levererade bäst i kväll. Längst och mest applåder och rop vad det Patrik Isaksson som fick av ”publiken som bestod av ca 15 000 personer  Förutom några av sina stora hits som Du får göra som du vill” och ”Tillbaka på ruta ett” så bjöd han på en riktigt bra version av Koppången. Kvällen mest stämningsfula.

Petter rappade på som vanligt och hade duett både med Veroncia Maggio och Tityo och fick stå för kvällens sista låt ”Så klart” med alla artister. Rap är inte min favorit gener, men Petter gör det nog bra. Dock inte så bra så jag skulle välja att gå på en konsert bara med honom, men som inslag helt ok. Jag skulle definitivt inte välja att gå på en konsert med Veronica. Har inte sett henne live vad jag kan minnas och är inte särsklit inlyssnad på henne, men hon levererade inte på ett sätt som fick mig att vilja se mer av henne. Men tycker hon upp på någon gala som en av många så är det väl ok. Tityo var helt ok, några nyare låtar men bäst var hennes gamla hit ”Come along”.

På önskelistan till nästa år är att de inte har scenen i mitten av Globen. Det är inte kul att stor del av konserten se artiserna bakifrån eller från sidan. Inte heller får man kontakt med musikerna när det är utspridda i fyra hörn av scenen så man knappt ser dem. Man skulle få mycket bättre behållning av showen om scenen var som vanligt på kortsidan. Men då kanske man inte får inte lika mycket folk?

Hur som helst, en mysig och trevlig kväll och underbart att återse Patrik Isaksson live igen!

P1070369
P1070380P1070388P1070386P1070382P1070383P1070379P1070378P1070372P1070374P1070376P1070375