WP_20141016_012Evita är en av Andrew Lloyd Webbers musikaler och är mest känd för Don’t cry for me Argentina. I roginal spelades Evita av en musikalikon, Elaine Page och här på Göta Lejon spelas Evita av Charlotte Perelli, och det är inte lätt att axla Elaine och Charlotte når inte nära på något sätt. Dock har hon utvecklats som musikalartist sen jag såg henne spela Belle i Skönheten och odjuret.

Föreställning bärs istället upp av Patrik Martinsson som är helt outstanding som Che. I den här uppsättningen har man valt att ha Che på scenen i stort sett hela tiden vilket är tur för Patrik är så bra och utan honom skulle föreställningen falla rätt platt. Avgudad ikon gör han helt fantastiskt i andra akten. Daniel Engman som Peron gör också en väldigt bra insats, likaså Lisa Stadell som sjunger fantastiskt när hon blir ratat av Peron för Evita. Tror det rent musikalmässigt blivit bättre om Lisa fått rollen som Evita.

En annan huvudroll i föreställningen är de fantastiska kläderna av Camilla Thulin. Underbara klänningar som tyvärr inte riktigt får komma till sin rätta. Den fina vita klänningen som bärs i det mest kända numret ur föreställningen,  talet på balkongen ”Don’t cry for me Argentina” göms bakom en alldeles för klumpigt gjord balkong. Stora träplankor skymmer den fina klänningen. Och en annan fantastiks creation syns i ca 1 minut på scen. Så mycket pengar har lagts på underbara kläder som man tyvärr inte får njuta av så mycket.

En ganska ojämn företällning och utan Patriks fantastiska Che så skulle den inte vara värd att gå på.