Som en del i Världens barns årliga insamlingsdrive ordnar man för andra året i följd en konsert med SUSO (Stockholms ungdoms symfoniorkester) där överskottet går till Världens barn. Årets solist var Jakob Stadell. Kvällens diregent var Glenn Mossop som med stor inlevelse och små hopp dirigerade den här fantastiska unga orkestern. Vi satt på rad ett så det var som att sitta mitt inne i orkestern, häftig känsla.

Konserten inleddes med några nummer från Bizets Carmen, bl a Les Toréadors. Det var imponerande att höra hur bra och proffsigt de lät och hur fokuserade de var på sin uppgift. Särskilt den unge killen med cymbalerna var superfokuserad för att sätta slagen helt rätt i Toreador arian.

Efter Carmen blev det dags för lite musikal med Jakob Stadell och det var idel favoriter som det bjöds på. Först ut var Why God Why ur Miss Saigon. Sen blev det Music of the Night ur Fantomen på Operan. Det visades sig att det var första gången som Jakob sjöng den professionellt. Den får han gärna sjunga igen! SUSO klarade galant även musikallåtarna.

Så var det dags för Dvoraks Finalen ur Symfoni nr 9. Som sedan följdes av ett par guldkorn från Björn och Bennys musikalskatter. Anthem framfördes av Jakob tillsammans med ett par musiker från SUSO. På Guldet blev till sand accompanierades han återigen av hela SUSO. Mycket bra!

Sista numret var Blommornas vals, ur Nötnäpparen. En glad vals där fröken Ander fick visa vilken duktigt harpist hon är. Men hela symfoniorkestern imponerade verkligen och de fick mycket varma applåder av publiken. Och det fanns ett extra nummer också som var så kul att höra. Återigen en musikallåt som Jakob framförde för första gången idag, Kiss of the Spiderwoman. En av mina favoriter och han gjorde den väldigt bra. Så jag hoppas att han lägger den till sin vanliga reportoar framöver!

En trevlig konsert med musiker som med all säkerhet kommer att dyka upp i mer ”vuxna” symfoniorkestrar framöver. Men det är värt att hålla ett öga på deras hemsida SUSO.se och se vad de har för konserter framöver då de ofta har bra solister med.

Och att överskottet går till Världens barn är ju bara ett jätteplus.

P1060815
P1060820