Chicago, Kander/Ebb/Fosses klassiska musikal sätts nu upp på Stockholms stadsteatern. Sitt vanliga signum, onödig nakenhet, klarade de av redan efter ett par minuter in i föreställningen så sen slapp man det. Lisa Nilsson gör en lite snällare Roxie Hart ön vad jag sett tidigare, men med bäst sångröst och bra skådespeleri. Sharon Dyall spelar Velma Kelly som hon träffar i fängelset. Dan Ekborg har fått en roll som passar honom riktigt bra, den slimmige försvarsadvokaten Billy Flynn. Fredrik Lycke gör en riktigt blek försmådd make, men här är blek inte något negativt utan tvärtom. Han är ju Mr Cellofan. Ett av mina favoritnummer ur musikalen.

I den här uppsättningen har man mer satsat på bra sångröster i de kvinnliga huvudrollerna än att de är skickliga dansare. Det märks att Roine Söderlundh har anpassat koreografin till enlägre nivå än vanligt. Inte lika stark dans som man är van att se i Chicago, saknade lite jazzhands här och där. Men det är okey dans och det bjuds på stepp ett par gånger.

Kläderna är också bra, inga direkta konstigheter. Det bjuds till och med på fjädervippor, plymer och en och annan boa!

Chicago innehåller flera klassiska nummer som de flesta nog känner igen. Har alltid gillat ”Mördartangon” och All that Jazz kan man ju inte låta bli att nynna på när man går därifrån.

Vi satt på andra balkong och där var ljudet inte det bästa. Så håll er till parketten så får ni nog en bättre ljudupplevelse.

Som helhet är det en uppsättning som får godkänt och har ni köpt biljett så får ni ett par trevliga timmar!