Lika bra att säga från början att jag är inte någon som lyssnat massor på Pharell utan det är mest Happy som jag känner till som han har gjort. Så är man ett hard core fan så har vi nog inte samma uppfattning om konserten. Det är väl mest som producent till en rad kända artister som han har gjort sig känd. Han har tex jobbat med Madonna, Britney Spears, The Hives och Swedish House Maffia.

Utsatt tid enligt biljetten var 19.30 med information om förband Foxes. Så då vet man ju att Pharell inte börjar 19.30, men att det skulle vara ett förband till förbandet hade jag inte uppfattat innan i alla fall. Men så var det, 19.30 kom en DJ in på scen och en tjej i vita kläder. Så jag trodde ju självklart att nu har Foxes kommit in, men så var alltså inte fallet förstod jag någon låt in. Tyvärr minns jag inte vad hon hette, men det var ok musik. Inget som jag direkt kommer ihåg, men led inte heller. Strax före 20 gick hon av och ca 20.15 kom Foxes in på scen. En tjej som vunnit Grammis för bästa Dans Act. Inte heller där någon låt som satte sig hos mig utan det jag mest kommer ihåg är att hon studsade runt som en studsboll på scenen. Men rösten var helt ok. Foxes höll väl på ca 30 minuter och sen dröjde det ända till över 21.30 innan Pharell äntrade scenen. Han gick sedan av första gången ca 22.40 och efter extra nummer var det slut före 23. Så en av de kortaste konserter jag sett en sk världsartist göra.

Så hur var det då? Som sag,t väl inlyssnad var jag inte och musikstilen rätt spretig så inte någon jag kommer att börja lyssa på. Inte många av hans låtar är i samma stil som Happy inte. Dåligt är väl synd att säga men att säga att det var bra är att överdiva så någonstans mellan bra och dåligt. Det gick att hålla sig vaken men så mycket mer var det inte. Störst behållning var nog de duktiga danstjejerna som han hade med sig. De hade gärna fått göra lite mer avancerad dans, nu blev det lite mycket ”rumpskaksdans”. Men vid sista låten innan extranumren så kom i alla fall en låt jag gillar. Men att gå av scen för extranummer efter ca 1 timme är ändå rätt dåligt.

Så blev det några extranummer och redan i början hade han meddelat pressen att de nog vill komma tillbaka till Happy för då hade han något speciellt att bjuda på. Och speciellt var det. Han inledde med att prata om hur viktiga kvinnor är, och vore det nu inte dags att kvinnor tar över makten? Sen presenterar han sin ”gästartist” Gudrun Schyman och han uppmanar alla att i morgon när det är val se till att rösta på FI. Så börjar han spela låten som alla väntat på, Happy. Snacka om valkupp av Gudrun! På något sätt bled det ett antiklimax på konserten. Det kom liksom av sig när Happy helt plöstligt blev en politisk sång för FI. Vill inte ha den låten förknippad med något parti utan bara en låt att bli glad av. Och nu är det liksom förstört….

P1060793P1060794P1060795P1060796P1060803P1060804P1060801P1060799P1060800