Det är ju svårt att få nog av Sarah Dawn Finers underbara röst så efter att ha njutit av den i Chess i Concert så stannade vi till i Uppsala på vägen hem till Stockholm för att se premiärkonserten på henne akustiska sommarkonsert. Vädret var lika underbart i Uppsala som i Dalhalla. När vi närmade oss Parksnäckan var soundchecket i full gång och vi fick höra den del av de underbara låtar som skulle bjudas på kvällen.

Hade inte varit i Parksnäckan tidigare men det är ytterligare en härligt liten intim sommarscen som är väl värd ett besökt. Ett stort plus i kanten är att de hade väldigt gott om filtar som man kunde låna framme vid scenkanten. Men nu var sommarkvällen så ljummen så för vår del behövde vi det inte.

Vi satt på rad två och hade hela Sarahs familj och vänkrets på raden bakom oss, vilka Sarah uppmärksammade i början på konserten genom att tacka dem för deras stöd genom hela sin karriär.

Premiärkväll som det var så var det lite som inte satt hundra procent men vad gjorde det. Sarah fixade och trixade med gitarrbyten och vilken knapp var det nu hon skulle trycka på för vilken gitarr med sina klackar? Men de små malörena skötte hon med ett leende, värme och härlig självironi vilket visar på vilket proffs hon är!

Konserten höll på i ca 1,5 timme och den hade gärna fått vara längre för man kan lyssan på henne hur länge som helst. En rad av hennes låtar där den ena är bättre än den andra. En blanding av låtar från alla hennes skivor. Självklart med I remember love och Movin on. Även om nu hennes brorson fortfarande tycker att den sista är alldelse för långsam…. Och underbart vackar Kärleksvisan kan man höra hur många gånger som helst. Och Stay och alla låter från den svenska skivan.  

Det som är så fantastiskt med Sarah är att hennes röst fungerar lika bra i den här lilla akustiska sättningen med bara 3 musiker som på Dalhalla med full symfoniorkester. Hon sjunger lika bra på engelska som på svenska.  Hon har ett trevligt och varmt mellanprat som känns så genuint äkta och inte inövat, utan det anpassa efter vad som händer under kvällen, som flugar i munnen och grilldoft.

En av våra bästa svenska sångerskor som det är ett priviligium att få lyssna på en sån här härligt sommarkväll. Passa på och gå på någon av konserterna som är runt om i landet. Ni kommer bara att njuta!

P1060569P1060570P1060571P1060573P1060577