Solen skiner det är varmt ute så vad passar bättre än att ta båten ut till Fjäderholmarna för en konsert i sommarkvällen? Fjäderholmscenen är ytterligare en av alla små intima utescener som finns i Sverige som är värda ett besök.

När vi kommer ut och går runt ön, så håller Peter på och soundchecka och det låter mycket lovande! Det här kommer att bli bra!

Men innan konserten passar vi på att äta på Rökeriet som ligger perfekt nere vid hamnen och maten är god (varmrökt lax) och efterrätten svensk sommar, glass och jordgubbar och allt i  gassande solsken med båtar och måsar som utsikt!

Mätta och belåtna går vi bort till scenen där en liten kö bildats och den byggs på innan det är dags för insläpp. Och fast vi inte står först så hamnar vi precis där vi vill! Rad 1 i mitten!

Så drar konserten igång och självklart bjuds det på den ena Queenlåten efter den andra för det är ju en rockkväll som Peter lovat. Och efter att ha spelat huvudrollen i We will rock you i London i fem år så är han suverän på att sjunga Queen. Även om det är covers så på något sätt så gör han dem till sina egna. Men det är inte bara rock han och covers han bjuder på utan även ett par egen svenska låtar som verkligen känns som svensk sommar och med stänka av Sankt Anna, där Peter kommer ifrån. Och ännu mer sommar och svenskt blir det med Ted Gärdestads, Sol vind och vatten. Även om Peter nu gör om texten lite och duvorna ruvar på grusplanen…. vilket han själv inser och skrattande berättar att han har lite problem med den texten och att när det gäller texter så hittar man gärna på lite eget när man inte kommer ihåg. Det är lite strul med ljudet i början men även det fixar han på ett bra sätt. För att inte tala om när han ska ge sig på lite häftiga rocker moves och snurra runt mikrofonen i sladden och micken flyger iväg. Och så slänger han vattenflaskorna runt sig för att vara lite mer Rockn’ roll. Det är så härligt att se vilken självinsikt han har! Även om han har en röst som slår många tuffare rockkillar så är han inte den typen, utan en urtrevlig östgöte med fantastisk röst!

Kvällen bjuder också på Bon Jovis, Dead or alive, Hotel California och lite Beatles. Både i Elton Johns Crocodile Rock och flera Queen låtar som Radio Gaga, We are the champions visar han på hur bra han är på att ta en publik! En blivande allsångsledare? Helt klart skulle det bli ordentlig fart på Skansen då!

Att han kan sin Queen visar han också när det oplanerat blir lite publikönskningar och han glatt improviserar, men gränsen gick när någon önskade ”Jag vill vara din Margareta. Men han ställde glatt upp på att sjunga Jag må hon leva när en önskan om det kom in på en toalettrulle.

Nästa gång jag ser Peter är på China i November med Bruno där rocktemat kommer att hålla i sig, men sen blir det en annan sida av Peter i december då det är dags för den årliga julkonserten med kusinen Matilda. Peter gör rock, julsånger och musikaler lika bra.  Men nu är det sommar så än så länge ska jag minnas den här underbara sommarkvällen full med ösig Rock!

P1060581P1060582P1060583P1060584P1060586P1060587P1060588P1060591P1060593P1060595P1060597P1060601P1060603P1060607P1060611P1060613P1060615P1060616 P1060605