Varför nöja sig med en entré när man kan göra två? Först kommer Rennie in med lite danssteg för att säga att han vill göra en mer storslagen entré så han går ut ock kommer in och med fart hoppar från hög höjd ner på scengolvet och landar lite illa på ena foten. Men ikväll var det främst sjunga han skulle gör och inte dansa så det märktes inte.

När jag hörde första tonerna till Springsteens I’m on fire, visste jag att det skulle bli bra. Det är modigt att ge sig på Springsteens låt men Rennie gör det på sitt sätt med väldig inlevelse och det är så bra. Musikstilsmässigt är det lite spretigt och svårt att lägga in i ett fack, men det är låtar som han har betytt mycket för Rennie.

Efter inledningslåten följer en rappversion av Six days war med Papa Dee. Rennie har bjudit in flera gästartister som Solidkollegan Jocke Bergström till en härlig version av Begging. Systrarna Sarah och Zoe är med på en tårdrypande Smile och Beloved one (på skivan Jessica Marberger), Saucer & Cup med pappa Eric Bibb och slutligen fantastiska Once in a lifetime med vapenbrodern Karl Dyall.

Men det jag kommer att komma ihåg mest är alla det underbara mellansnacket som var så personligt och även till vissa delar spontant. Presentationen till Sinnerman där Rennie varmt berättar om sin tid på operan och hur han en dag vid ett gästspel av en dansgrupp hör en välbekant röst ur högtalarna, hans farfars. Han rusar ner och tittar på dansnumren och säger sedan till dansarna när de går av att det är hans farfars röst. De tittar först oförstående på honom men inser att det är barnbarnet de har framför sig och blir helt till sig. Hur Rennie sedan spelar in Sinnerman och skickar till sin 92årige farfar för att få godkännande, och får orden You stolen my song! Eller hur han varken tyckte han passade in i sin vita familj i Sverige eller sin svarta i New York, men ändå fått så mycket kärlek. Tårarna flödade hos honom och systrarna. Det krävs en man att gråta inför 700 personer! Riktigt stort var det telefonsamtal han fick för en vecka sedan. Ett telefonnummer från Kalifornien. Måste vara någon kompis tänker han. Men en obekant röst ber att få prata med Rennie Mirro och presenterar sig som Maybritt. Alla som sett From Sammy With love inser direkt vem som ringt. Sammy Davis exfru. Hon bad om ursäkt att hon inte kunde komma och se föreställningen men gärna ville ha allt material som gick att få. Hur mäktigt som helst.

En härlig konsert med mycket bra musik, fantastiska musiker, läcker ljussättning, underbara gästartister och mellansnack som berör men framförallt en Rennie Mirro som sjunger med en fantastisk röst som man inte hört förut. Tidigare har den varit ok, men nu är den så bra. Och det har antagligen att göra med att han kommit över rädslan att höra sin egen röst!

Skivan inköpt så den kommer att gå varm på jobbet imorgon!