Sweeney Todd på Stadsteatern är verkligen av högsta klass och det märks inte minst i valet av ersättare till huvudrollen. Man har valt Niklas Andersson som för gemene man kanske inte är jättekänd men inom musikalvärlden är han väldigt känd och en av de bästa i Sverige. Han har även en internationell karriär och spelat flera stora roller på West End i London. Att gå in och ersätta Peter Jöback är ett stort ansvar och Niklas har valt att göra det på sitt sätt. Han gör helt och hållet sin egen tolkning av Sweeney Todd. Peter använder sig av sitt hår för att lyfta fram den mer galna sidan av Sweeney men Niklas har inte så mycket hår och kunde enkelt valt peruk, men så gör inte ett proffs. Istället gör han en mer iskall beräknande Sweeney och lite mindre sminkad än Peter.

Niklas sjunger fantastiskt bra och artikulerar varje ord så den extremt ordrika texten kommer fram otroligt bra. Ljudet var bättre än tidigare föreställningar vilket kan påverkas av att vi satt på rad 9 mitten, istället för rad 3.

Alla är väldigt väl damspelare och Niklas faller väl in på plats. Vid nåt tillfälle fick han lite sufflöshjälp men det är ju meningen när man har sufflös.

Kul att se att många i branschen kommit för att se Niklas återkomst på scenen. Vi som gillar musikaler har saknat honom i en bra roll och Sweeney är perfekt för att visa hur duktig han är! Oavsett vem man ser av Peter eller Niklas får man en fantastisk kväll!

På väg hem i tunnelbanan satt ett sällskap som var helt lyriska över Niklas. De hade missat att det var han som skulle spela och det hördes att de inte kände till honom innan, men de var så imponerade av honom, både sång och skådespelarmässigt. De t o m jämförde hans inhopp med när de sett Anders Ekborg ersätta Tommy Körberg i Chess. Det enda de saknat då var att Anders inte kunde spela sin vanliga roll som Amerikanen samtidigt. Men i Sweeney slapp de det eftersom Niklas inte har någon annan roll. Fullt fokus på Sweeney har verkligen gjort att de gånger han spelar rollen gör han det med bravur! Kan man hoppas på förlängning med Niklas eller i någon annan stor musikalroll? Helt klart är att vi är många som vill se och höra mer av honom på musikalscenerna!

Har ni inget att göra söndag den 9 februari kl 13, köp biljett!