Peter Jöback gjorde i år igen en succéartad musikalturné; I love musicals, the Broadway edition,  som TV4 filmade i Globen. Den 30 december kl 20 (med repris den 31 december kl 13) visar man knappt hälften av showen. Showen var i dryga 3 timmar och totalt med reklam sänder TV4 1,5 timme, så det är rejält nedklippt. Men absolut bättre än inget alls. Det ska bli intressant att se vilka av numren som de tycker var bäst. I Globen hade Peter med sig sina musikalvänner Norm Lewis (får verkligen hoppas de visar hans fantastiska version av Stars från Les Miserable), Ma-Anne Dionisio (där är det svårt att välja vilket av hennes underbara nummer som de ska visa, men jag är svag för hennes Cabaretnummer), Scarlett Strallen (gillade verkligen hennes Mary Poppins Medley) och Gunilla Backman (om hon ska ha ett solo blilr det nog Vinnaren tar allt från Mamma Mia). Men jag hoppas verkligen att de har med Miss Saigon, Phantom of the Opera och de får inte ta bort Annars vore jag inte jag från Livet är en schlager.  Sen är ju duetten mellan Norm och Peter ”Anything you can do I can do better” från Annie get your gun helt underbar. Och kan de verkligen klippa bort Chess och Peters fantastiska Getsemane från Jesus Christ superstar? Som sagt det ska verkligen bli intressant att se vad de väljer att visa.

Med tanke på att Peter nu spelar Sweeney Todd i Stadsteaterns fantastiska uppsättning (har ni inte sett den och inte köpt biljett än så gör det) så vore det ju konstigt om de inte tar med det numret. Å andra sidan visar de hela Sweeney Todd med Johnny Depp och Helena Bonham Carter kl 23.55. Lite sent kan man tycka, men det är ju nyårafton dagen efter så de flesta har nog sovmorgon.

Men man behöver inte vänta till kvällen för att få sig lite musikal. Peter gästar TV4s Nyhetsmorgon kl 11.10 ca och berättar om sin musikalturné och Sweeney Todd.

Så för alla musikalälskar är den 30 december en trevlig kväll. Idag visades ju Sound of music som alltid tål att tittas på. Ett bra slut på tv-året med andra ord!