I julklapp fick jag en dvd med inspelningen från musikalen Fia med knuff som framfördes av Fornåsas skola kör Da Capo. Det är en musikal som tar upp det alltid lika aktuella ämnet får man vara olika eller måste man vara som alla andra? På ett fyndigt sätt visar man det genom ett parti Fia med knuff, men det är inte några likheter med den klassiska sketchen med bl a Ekborg. Nej här är det mer allvar. Musiken är glad och lättillgänglig och skolan har t o m en egen orkester. De flesta nummer framförs av hela ensemblen med vissa soloinslag. Alla är väldigt duktiga men särskilt fastnade jag för Melker Fahlen som både sjöng bra och hade en glimt i ögat. Han var också den som fick framföra att man kanske inte skulle ha med de röda i laget. Som tur var kom man fram till att alla behövs oavsett färg och det är bra om någon är annorlunda för på så sätt kan de andra också våga prova nya vägar. Musikalen är ca 50 minuter och visade på många talanger från Fornåsa. Vem vet, kanske någon av dem kommer att axla Hanna Lindblads mantel och visa att fler från Motala kommun kan äntra musikalscenerna!