Musicalen baserar sig på filmen med samma namn och har spelats runt om i världen och har nu kommit till Stockholm. Jag såg den för ett antal år sedan med bl a Jason Donovan i huvudrullen. Den var riktigt bra i London och efter att ha hört alla goda recensioner etc så förväntade jag mig något riktigt bra på Göta Lejon. Och den var bra, men nådde inte riktigt upp till Londonnivå.

Första numret är Ít’s raining men och divorna hissas upp i luften, och där blir de kvar för tekniken fungerar inte och man får bryta föreställningen en stund. Man har haft problem med tekniken under hela hösten och har tydligen inte helt kommit till rätta med det, men tidigare har det varit bussen (Priscilla) om jag inte förstått det rätt. Så redan direkt tappade förställningen lite fart och kom inte helt tillbaka. Och tror även att de svenska texterna till de klassiska 80tals låterna bidrog till att den kändes lite tamare än i London.

Men det var strålande insatser av huvudrollsinnehavarna Patrik Martinsson, Björn Kjellman och Erik Hojby. Alla tre var fantastiska. Tycker verkligen om Patriks röst! Erik är jag inte lika bekant med men han var väldigt bra också, och rollen som Bernadette är ju som klippt och skuren för Björn Kjellman. Pernilla Wahlgren leder de andra två divorna Lisa Stadell och Anna Werner och de utgör en bra helhet. Mikael Tornving är bra som mekanikern Bob som har en svaghet för män som klär ut sig i kvinnokläder.

Det man nog kommer att komma ihåg bäst från föreställningen är de helt utspejsade kläderna! Sådan färgprakt, platåer, boer och detaljrikedom var det längesen jag såg. Man måste verkligen titta noggrannt på alla kostymer för det dyker upp det mest oväntade på dem, som dockor och gosedjur. Stor eloge till kostymörererna, verkligen bra jobbat!

Scenografin utmärks främst av bussen som är döpt till Priscilla och den är till en börja grå och tråkig men även den blir en färgsymfoni!

Även om texterna är på svenska i de flesta låtarna så är det ju fantastiska pophits som man lyssnat på hur många gånger som helst och man blir så uppåt av dem.

Priscilla är ett riktigt glädjepiller och det stämmer som man säger i reklamen en riktigt feelgood musikal!