Julgalan är den gigantiska arena julkonserten där det även ingår julbord som turnérar runt på arenor i landet. Mitt företag hade valt att vi skulle ha vår julfest där, liksom många andra företag gör. Men något gick fel här. Det är första gången som det var i Tele 2 arena och det var egentligen planerat till Globen, men där var ju Idolfinalen samma kväll så antar att det var därför som det flyttade till Tele 2. Hur som helst så när vi kommer dit visar det sig att man har satt mitt företag och ett annat i en nattklubbslokal på arenan, inte alls där själva showen var. Så vi var ca 200 personer i den lokalen och man hade bara ordnat en matstation där man skulle hämta maten. Det tog ca 30 minuter att stå i kö för att få maten, och den var inget att hurra för. Det varma var kallt och Jansson hade inte gräddats för potatisen var kall, inget kött på revbenen och efterrätts/gottebordet var lite lösgodis typ. Och endast det allra nödvändigast fanns att äta. Så kan inte rekommendera att man går dit om man vill ha julbord.

Sen klockan 20 fick vi inte längre vara kvar där utan skulle flytta över oss till själva huvudarenan, där vi fick inte platser på läktaren och inte gå ner på golvet där de andra satt. Och det var verklingen inte några bra läktarplatser som vi fick. Dessutom skulle de ha betalt i garderoben som skulle ingå.

När vi kommer in så är det en standup som pågår men ljudet var så dåligt så det gick inte att höra vad hon sa och stand up fungerar inte i en sån lokal. Eftet det var det 30 minuters paus och sen har vi makeup och modeshow! Att se det på avstånd är inte heller lyckat. Och storbildsskärmarna använde man inte till att visa kläderna utan fladdriga sminkbilder. Men makeupföretagets namn förekom flitigt. Sen var det paus igen. Så gick Jill Johnsson på och sjöng några låtar där Jolene och Springsteens Surrender var de bästa. Så var det paus igen när instrumenten skulle ut. Och därefter kommer Dogge Doggelito in och ska ha sångtävling med ett 10tal överförfriskade gäster. Ren katastrof och det bara drog ut på tiden. Det var dåligt förra året och ha kvar samma trista tävling igen är pinsamt att de inte har lärt sig att ta bort. Tillför absolut inget. Är bara tråkigt och pinsamt att höra och se. Ja sen var det paus igen. Ca 22.45 drog Darin igång. Då hade många från företagen som blev förvisade till parketten gått hem för det var riktigt tråkigt fram till dess.

Årets artister skulle kunna sammanfattas med Så mycket bättre live. Lasse Berghagen, Darin, Agnes, Titio och Timbuktu. Sen var också Brolle, Pauline och Jill med. Konfrencier var Gina Dirvani, men det var inte hennes mest lyckade. Hon förstörde julstämningen i julmedleyt genom att komma in med blomsterkrans och sjunga sommartider och lite senare överentusiastiskt leda något lyckojul som gick ut på artiserna snurrade fram en låt och sen i vilken stil den skulle sjungas. Lite kul idé men inte bra upplagt här. Bäst under kvällen var Andreas Johnson med sin Glorious och Anges som framförde några av sina hits i ett snyggt nummer med några dansare. Men i och med den långa väntan och att det kom igång så sent så blev showen aldrig riktigt bra och jag gick faktiskt innan det var slut. Det har nog inte hänt många gånger.

Nej Julgalan får se till att skärpa till sig vad gäller hur man organiserar, hanterar sina gäster, matkvalién och hur man lägger upp programmet. Skippa standup, modeshower och sångtävling. Förra året var bättre även om man inte då heller helt höll tidschemat, men i år var det en katastrof.