Varje år ordnar COOP Stockholm en julgala för sina medlemmar med några av Sveriges bästa artister. I år var det Sarah Dawn Finer, Ola Salo, Orup, Eva Dahlgren och Darin. Som vanligt var Mark Levengood konfrencier.

I år hade man lagt scenen i mitten av golvet och det var inte så lyckat. Sitter man på rad 3 parkett brukar det innebära att man har riktigt bra biljetter. Men scenen var för högt byggt och eftersom artisterna var tvugna att gå runt scenen hela tiden så var det i alla fall 25% av tiden som man inte såg dem överhuvudtaget. Att titta på en jumbotron är ju inte precis det man har tänkt att man behöver göra när man sitter på parkett. Artisterna kämpade på bra att visa sig för alla men det innebar attt de nästan sprang varv efter varv. Till nästa år hoppas jag att man återgår till att ha scenen på sitt vanliga ställe eller inte bygger den så hög. Hälften hade räckt. Ljudet är ju sällan riktigt bra i Globen men den här gången var det en katastrof. En bit i in i showen slutade Ola Salos mick att fungera i stort sett och det blev inte bättre. Synd för det hade varit kul att höra både Orup och Ola när de sjöng duett i Dancing in the street.

Coops julgala är egentligen inte någon julgala för det sjungs inte några julsånger. Det närmsta man kom var en underbar duett med Sarah och Eva i den underbara Wintersong från Sarahs julskiva. I övrigt så bjöd alla artiser på ett pärlband av sina hits. Kul att Sarah hade plockat fram underbara I remember love. Orups Från Djursholm till Danviksstull och Stockholm är alltid lika underbara att höra. Darin jobbade också på bra och sen var det bara för honom att gå över till grannarenan och forstätta där eftersom han är med i den julagalan också. Eva Dahlgren bjöd bl a på Jag är gud och Ola är härlig när han tar sig an sina gamla The Ark hits som It takes a fool to remain sain.

Hade ljudet och scenbygget varit bättre hade det kunnat bli en riktigt bra show för det är bra artister, men när man inte ser dem hela tiden så blir det lite mer avslaget och det är så synd, för låtval och artister var bra!

P1050366P1050371P1050381P1050383P1050393P1050395P1050402P1050408P1050415P1050412P1050365