Peter Jöback bjuder även i år in oss musikalälskar till en musikalkonsertturné som vi sent kommer att glömma. För det är ju så att I love Musicalskonserterna vänder sig till oss som älskar musikaler, och en och annan som följer med för att någon som gillar musikaler har bett dem följa med. Och älskar man musikaler blir man absolut inte besviken. Det är en alltigenom superproffsig konsert i världsklass. Peter är ju själv en internationell musikalartist och det manifestierades efter hans succéartade debut på Broadway som Phantom of the opera i somras. Med sig har han andra internationella musikalartiser som har verkat på scener runt om i världen och där Ma-Anne Dionisio, Scarlett Strallen och Norm Levis verkligen håller världsklass, även vår svenka Gunilla Backman har  spelat olika roller internationellt. Det är inte bara gästartisterna som är otroligt bra utan också musikerna som han har med sig på scen, Stockholm Simfonietta med dirigenten Julian Bigg och Le comp. De här otroligt skickliga musikerna lyfter solisterna till otroliga höjder.

Vi bjuds på en räcka musikalhits som man älskar från främst välkända musikaler men även lite mer udda som Pippin och från en musikal som ännu inte har satts upp, Liver är en schlager. Man vill hela tiden höra mer och den och den låten. Konserten är ca 3.5 timme med 25 minuters paus, men det bästa med den är att det finns ännu fler musikalhits som inte finns plats så vi ser framemot en ny konserturné där man gärna får ha med Bui Doi från Miss Saigon tex.

Att plocka fram några guldkorn är svårt för det är riktigt bra allting, men Ma-Anne är helt fenomenal med sina olika karatärstolkningar och hennes duetter med Peter och Sally Bowles från Cabaret och On my Own från Les Miserable är helt fantastiska. Hon är helt underbar. Scarletts Christine var fantastiska och jag skulle gärna se henne och Peter spela tillsamman i Phantom of the opera på någon scen någonstans i världen (varför inte Sydney) och jag älskade hennes Mary Poppins! Norm Levis gjorde en fantastisk tolkning av Stars. Peter gör ett antal gåshudsnummer som Vem ser ett barn, Getsemane, Guldet blev till sand och även hans Cabaretmedley och Sweeney Todd är fantastiska. Men det nummer som jag nog kommer att komma ihåg mest av allt är den helt nyskrivna Annars vore jag inte jag, ur Livet är en schlager. Den är så mycket Peter och att få höra den live för första gången var helt magiskt! Ser verkligen framemot att få se hela den musikalen om ett år!

Men innan dess så ska jag få njuta av denna underbara konsert två gånger till, Linköping och Stockholm. För det som är bra det måste man uppleva flera gånger för att kunna ta in alla upplevelser ordentligt.

Har ni inte redan köpt biljetter till de konserter som återstår kan jag varmt rekommendera att ni gör det för även om biljetterna är dyra så få man full valuta för pengarna och mer därtill! Och är ni inte musikalälskare redan så kommer ni att bli det efter det här!