Konceptet men en smörsångare och pyskolog på scen är ju inte det vanligaste, men det funkar! Niklas Strömsted har ännu en gång brutit upp ur ett förhållande och exflickvännen har sagt att han behöver gå och prata med någon. Sagt och gjort så söker han upp Per Naroskin. Men när han stöter på en gammal fotbollskompis så vill han inte riktigt berätta vem han ska till utan han ska till sin PT och lyfta lite skrot, men är det en lögn? PT kan ju stå för psykoterpuet och att prata om jobbiga saker kan ju liknas med att lyfta skrot.

Samtalen handlar mest om Niklas olika relationer och hur han alltid har varit den snälle killen som vill göra sin flickvän till lags. Till den milda grad att han inte längre är den kille som de har förälskat sig i. Och inte så oväntat så bottnar det i en händelse från barndomen. Mellan de korta sessionerna sjunger Niklas någon av sina ballader i moll, och det är ett pärlband av klassiska låtar och sådana man kan texten på utantill. En härlig nostalgitripp! Till sin hjälp av Niklas ett litet kompband där Charlotte Centervall är den som glänser mest. Vilken underbar musiker hon är! Frågan är om det finns något instrument hon inte behärskar? Hennes munspelande och gitarrspelande samtidigt är underbart! Hon är en duktigt sångerska också (känd från Cookies and Beans) och hon körar men får även vara med och sjunga duett i ett par låtar. Tack för det Niklas!

Men det är inte bara Niklas som utvecklas genom samtalen utan även Per går från att vara en stereotyp psykolog till att lätta upp lite grann. Inte så lite förresten, i slutnumren så börjar det lite lugnt med att han sjunger för att sedan lite försiktigt börja bakgrundsdansa för att sedan flippa ut i en helt galen dans.

Det är en trevlig feelgood känsla genom hela showen och man sitter och myser. Per engagerar publiken då och då med lite frågor om våra relationer och det är handuppräckning osv. Men det är inte så han utsätter någon enskild direkt utan det är kollektivet han vänder sig till främst. Riktgit feelgood blir det också när tonerna till Officer och gentleman börjas spelas och Niklas kommer in genom publiken iklädd vit uniform. Vem kan motstå en sån snygg, charmig, snäll kille som dessutom betalar räkningarna i tid!

I applådtacket så händer något oväntat. Gösta Ekman kommer upp på scen och delar ut Hasse Ekmanpriset till Sissela Kyle som är föreställningen regissör. Grattis Sissela!

Efter cirka 2 timmar utan paus vandrar vi ut från Intiman och myser.