I höstas hade jag förmånen att vara på Sarahs releaseparty för hennes svenska skiva och det var jättekul att få höra dem igen nu när hon har spelat in sig lite på dem. Konserten i Stockholm ligger någonstans mitt i hennes turné och Sarah och bandet är väldigt samspelade, och det märks att alla är riktiga proffs. Hon har ju även med sig proffs på ljus och ljud och jag gillade verkligen den enkla men effektfulla ljussättningen.

Konserten bygger främst på hennes senaste album med svenska låtar som hon har gjort tillsammans med bland annat Mauro Scocco. Han är ju helt fantastisk på att skriva bra svenska poplåtar. Förutom låtar från det senaste albumet bjuder hon på sina melodifestivallåtar, I remember love och Moving on. Två så otroligt bra låtar och hennes genombrott för svenska folket. Själv har vi ju följt henne sedan hon bland annat körade med Peter Jöback på hans julkonsert. Hade varit kul att få höra Stockholm by morning som Peter har skrivit och som han körar på, men han är ju i New York så det blir förhoppningsvis en annan gång. Många av Sarahs låtar handlar ju om Stockholm och publiken på Cirkus älskade henne och det märktes att hon tyckte om att spela på hemma plan, eller som hon själv sa det, ”det är inte alltid låtar om Stockholm blir så väl mottagna ute i landet”. I publiken fanns det en hel del artistkollegor till Sarah och det är alltid kul att se att en artist är uppskattad av sina kollegor.

Sarah har en underbar röst och i de svenska låtarna blir den väldigt intim, men i de engelska kommer hennes R&B röst fram på ett helt annat sätt. Jag gillar båda, även om hon får lite mer tryck i de engelska låtarna. Vilket inte är så konstigt eftersom hon är mest van att sjunga på engelska.  De svenska låtarna blir dock lite mer personliga, på samma sätt som hennes mellanprat. Att skriva låtar på svenska började hon med i samband med att hon skrev några låtar till en svensk film, där Kärleksvisan är den mest kända. Och den har en fantastisk text, men frågan är om inte Till Dig är ännu starkare. En kvinnas längtan efter ett barn. En låt som känns som den verkligen kommer från hjärtat och den som hon valde att avsluta konserten med.

Enda felet med en konsert med Sarah är att den tar slut. Hon har verkligen en röst som man aldrig blir trött på att lyssna till!