Hjälp sökes! är inte likt något annat man har sett på teater. När man ser att den är skriven av Kristina Lugn, med musik av Benny Andersson och texter av Björn Ulveaus, regi av Lars Rudolfsson så är ju bara det en intressant kombination. Lägg därtill Johan Ulvesson, 2 grisar, 1 häst, 1 get, 3 gäss, 2 kor och 3 hundar så blir det ju ännu mer intressant, eller konstigt…

Och det är konstigt men på ett bra sätt. Det handlar om två bröder spelade av Johan Ulvesson och Magnus Roosman som har utbildat sig men flyttat tillbaka till föräldrargården när föräldrarna dött för att förvalta arvet och det var väl inte vad någon av dem riktigt tänkt att göra. Johan Ulvesson är väldigt bra och har ett kroppspråk som lägger till en ytterligare en dimension utan att det blir överspelat.

Men det där med att sköta gården går lite sisådär och de bestämmer sig för att annonsera efter hjälp, eller som de sjunger Bonde söker ju ofta fru…Till gården kommer då Sofia Pekkari med sina självvalt stumma och döva mor, samt en get som är deras chef. Bröderna är lite udda, men hjäpen som kommer är än nog mer speciell.

Musiken är typisk Benny Andersson och texten kan nog bara Björn Ulveasu få till. Det är inte många som skriver sångtexter om spackel och får det att låta som underbar poesi! I början av föreställningen har inte musiken någon framträdande roll men den växer ju längre in i föreställningen man kommer. Den når inte upp till Duvemålaklass och sätter sig inte så lätt, men när de två herrarna jobbar tillsammans så blir det ju aldrig dåligt. Bäst sångröst har Sofia Pekkari med sin ljusa spröda stämma. Varken Johan eller Magnus är några storsångare, men deras sätt att sjunga passar bra in på deras rollkaraktärer.

Det man nog kommer att komma håg bäst från föreställningen är ändå djuren, särskilt på slutet när det blir cirkus alla svensk bondgård. Har nog  inte tidigare sett en get balansera på två kor!

En helt annorlunda föreställning men den är väl värd att gå på om man nu lyckas få biljetter!