Kan en musikal om ett gäng tidningspojkar som strejkar i början på 30-talet i New York vara bra? Nej det här var mer än bra!!! Hade inte tänkt att åka till Wembley och se den men blev övertalad av en man jag satt bredvid på Frozen. Han var lyrisk över den, särskilt dansen och han hade själv sett den ett par gånger och hans dotter minst en gång i månaden, dessutom tar det bara 12 min från Baker Street. Så jag bokade en 25£-biljett på TodayTix och åkte dit.

De hade mig redan vid Hello! Teatern var häftig, mer en stor tv-studio än en teater. Stor entrehall och scenografin började redan när man gick in i salongen, tvätt som hängde, hängmattor som de sov i, ja hela salongen var en del i föreställningen. Sen när det började var det tidningsbud i överallt, en kom ner längst bakifrån på en vajer och flög över hela publiken. Så mycket att titta på. Sen kom dansen!!! Det ena dansnumret häftigare än det andra och de var så duktiga!!! Koreografin var magisk! Det märktes att flera av dem var balettskolade, typiska baletthopp, piruetter som bröts av med volter, breakdans och så ett magiskt steppnummer på det! Ja det var sång också även om den lite överskuggades av dansen. Men några riktigt bra sånger också. Historien var riktigt bra också, lite David och Goliat. Tidningspojkarna som kämpade att få skäligt betalt av tidningsmagnaten Pulitzer. En söt kärlekshistoria fanns invävd också, liksom en cool liten kille som påminde om Gavroche i sin kaxighet.

Det är svårt att sätta ord på hur bra det var, Det var aldrig en tråkig stund, hände saker hela tiden, och allt så proffisgt. En sån där musikal man behöver uppleva för att förstå hur bra den är.

Det finns en filmad version av Newsies som ligger på Disney för det är en Disneymusikal och Alan Menken har skrivit musiken. Lite mer kända är nog Aladdin och Skönheten och odjuret. Så ni förstår lite. Har inte sett den filmade men det blir när jag kommer hem. Till er som ska till London snart, missa inte den här!